Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 16. elokuuta 2016

Kymijoki Beer Festival 2016 - Sadetta ja latotansseja?

Good beer, good company and the other guy

Sääennustus tulevalle viikonlopulle: Sadetta, sadetta, vettä, tihkua, harmautta.
Saattoi kuvitella marraskuun taivaan kaartuneen koko Kymenlaakson ylle juuri sinä viikonloppuna, kun oli aika matkata Korialle ja Kymijoki Beer Festivaleille. Siinä missä markkinapäällikkö suuri El Sol oli päättänyt vetää rokulia ja vettä tuli ämpäristä könysin, tällä kertaa, tilavaan bussiin kohti Koriaa.

Kerrankin festari, jonka vesitarjoilu pelaa täysillä.
KBF on nyt vakiinnuttanut paikkansa kotimaisessa olutfestivaalikalenterissa ja uusiutunut vuosi vuodelta.
Näin oli näppylät tälläkin kertaa. Aikaisemmin bändit olivat vetäneet itseoikeutetusti keikkansa tanssilavan suojissa. Nyt tälle vuodelle oli kasattu tanssilavan ulkopuolelle uusi ja katettu esiintymislava. Panimot puolestaan oli siirretty tämän alueen taakse nurmikentän reunoille yhdessä ruokakojujen kera.
Sijoittelu toimi mielestäni aiempaa paremmin, mutta silti imho pitäisin itse yhtyeet siellä missä sen tanssilavatunnelman ja Korian hengen saa paremmin aikaiseksi. Jolloin myös esiintyjiä karttava harrastaja saisi rauhassa juoda ja jakaa pientä tuoppiaan muun pöytäseurueen kesken vähintään neljällä pillillä.

Viime vuosilta tutut jonot loistivat poissaoloaan tällä erää. Kuulemani mukaan perjantaina oli jengiä ollut lopulta normaalisti (paljon) ja vaikka lauantain sää lupasi aluksi vain hc-harrastajien kokoontumisajoja (mie ja se toinen tyyppi) oli kahdeksan jälkeen poistuessani paikoin jo tungostakin.

Toinen syy jonojen hallintaan oli vuoden suurin uudistus: Lähimaksuranneke. Virittelin jo mielessäni viinarannekekohua tämänkin ylle, mutta tällä ei maksettukaan laskulla. Hommahan toimii niin, että rannekkeelle ladataan summa x ja tiskillä ei tarvitse, kuin vilauttaa ranneketta. Tämä nopeuttaa myyntitoimintaa kuitenkin melkoisesti. Silti... Kenties aurinko olisi toiminut tulikokeen tuojana tällekin; epäilen ettei nyt uutta kävijäennätystä kuitenkaan tehty?
Mitäpä muuta?
Panimokattaus käsitti tänä vuonna tiskit:

Vakka-Suomi
Bryggeri Hki
Malmgård
Maku Brewing
Teerenpeli
Hiisi

Ja erilliset tiskit vielä:

Diamond
Servaali (Pöhjala)
Gastropub Betony

Perjantain ensimmäiset maltaiset


Selvää lisäystä oli siis edelliseenkin vuoteen havaittavissa ja mielestäni tähän settiin mahtuisi vielä pari enemmänkin. Festivaalioluesta Kaiusta oli tarjolla nyt jo tovin Betonyn hanassa ollut "festarivahvuinen" 5,7% Kaiku, joka on jo selkeästi rotevampi tapaus maitokauppaversioon nähden. Juomia taisi kaikkiaan olla n. 150 erilaista alkaen Aja Bryggeristä, kulkien Foundersin kautta Stoneen. Norjasta näytti olevan Betonyn tiskillä reipas edustus ja viereisellä Servaalin tiskillä Pöhjalan hanoja. Harmi tosin ettei Öö:n eri versioita ollut hanassa.
Yleensä tässä saa nätin kuvan..
Ruokapuoli oli melkoista ilotulitusta verrattuna vaikkapa SOPP:n valikoimaan.. Ruisherkkua, Lamykins, Texas BBQ, Kattilan lähi-ja luomuruokaa, JK-streetfoodia ja Cuban Street Kitchenia. Hinnat toki festaritasoa, mutta laatu jotain aivan muuta verrattuna muutamien tapahtumien lämmitettyihin eineisiin ja makkaraperunoihin nähden.
Yllärinä paikalla oli myös paikallisen kahvikaupan ja kahvilan; Papulaarin tiski, että yleisön seassa vaellellut "Sysikymimies". Sysikymi on siis Papulaarin oma tummapaahtoinen kahvi. Eli voidaan todeta myös kahvitarjoilun olleen maukasta ja säähän sopivaa.
Sateesta huolimatta oma tunnelmani ja fiilikseni pysyi oikeastaan parempana kuin kenties koskaan näissä hipoissa. Tunnelma oli kenties juuri sateen takia lämmin ja välitön ja sama tuntui hehkuvan tiskien takaa. Jonkinlainen järkähtämätön usko siihen, että festareista tulee mainiot joka tapauksessa.
Ja tiedättekö.. Niin tulikin.
Oikeastaan tikkivihkoa selatessa ja maistiinpanoja kaivaessa havaitsin, että kahdessa päivässä vain toistakymmentä olutta. Käytin ilmeisesti ruuhkattomuuden edukseni ja sosialisoin tuttujen kasvojen kanssa tiskien takaa urakalla? Tai ehkä mie vaa makasin takaterassilla tuijotellen elokuiseen Kymijokeen lasissa hyvää tummaa, eikä juuri ketään koko terassilla? Tai kuivasin muille vieraille pöytiä ja penkkejä? Tai join tuttujakin tuotteita jossakin välissä?

Tää festari pyyhkii pöytää muilla?
KBF tuntuu päässeen lastentaudeistaan eroon viimeistään nyt. Festivaalin osatessa uudistua ja kasvaa joka vuosi onkin kiintoisaa on nähdä mitä näemme ensi vuoden tapahtumassa? Lisää sadetta? Vai niitä latotansseja? Uusia tiskejä? Aurinkoa ja sujuvaa jonottamista? En tiedä. Tavallaan haluaisin vain, että festivaalien iloinen ja lämmin tunnelma pysyy yllä.
Kiitokset siis kohdalle osuneille tutuille ja uusille tutuille niin yleisön, kuin tiskienkin takaa. KBF tapaamme taas ensi kesänä uusin metkuin.

Valopää kiittää ja kuittaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti