Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 22. lokakuuta 2015

Battle of IPA: Oma reseptini


IPA taistelu etenee ja on aika postata reseptejä. Länsirannikolla on lyöty humalaa keittoon nyt jo aivan toisella tapaa, mutta silti Kaakossa ollaan valmiina luomaan jotakin mehukkaampaa ja öljyisempää.


OG: 1.067 FG: 1.014
N. 6,9%, 62ebu, 14ebc. Eräkoko, n. 11l.

Mallaspohja:

80% Pale Ale
10% Kaurahiutale (Nalle pikakaura)
5% Cara-Pale
5% Keksimallas

Humalointi:

60min 40 Ebu CTZ
5min 10g Centennial, 15g Amarillo, 15g Citra
0min 15g Amarillo, 10g Citra
Steep 80c: 15g Amarillo, 15g Citra, 15g Centennial

Kuivahumalointi:
 fifty-fifty (eli kahdessa erässä) käymisen mukaisesti:

20g Citra, 20g Amarillo, 20g Centennial

Hiiva:

Safale S04

Prosessi:

Mäskätään 65c /1h, vesi käsitellään arvoihin:

Ca: 100, Mg: 2, Na: 8, SO4: 125, Cl: 100, HCO3: 0, ph: 5,2

Nostetaan huuhteluvedellä lämpötila 76c, pidetään 15min ja valutetaan tyhjäksi. Keitetään n. 16-17l vierrettä 1h. Jäähdytetään ohjelman mukaisesti ensin vapaasti 80c, pidetään 15min ja jäähdytetään loppuun. Ilmastetaan 15-20min pumpulla, Hiivataan 17c. Kun käyminen lähestyy loppuaan kuivahumaloidaan puolella, annetaan olla korkeintaan 3vrk:ta, jäähdytetään vierre, siirretään ja annetaan lämmön taas nousta. Loput kuivahumalat 5-7vrk ennen pullotusta, karbonoidaan n. 2,4vols.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti