Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 5. lokakuuta 2015

#Avoinolut & Kansan Kaiku

Reittausblogissa on menossa mielenkiintoinen haaste nimeltä #avoinolut. Jonka tarkoituksena on tuoda avoimuutta ja haastaa panimoita mukaan julkaisemalla näiden reseptejä. Päätimme myös kantaa kortemme kekoon tähän haasteeseen muun Kymijoki Beer Festival tiimin kera ja julkaista viime kesän Kansan Kaiun reseptin, joka keitettiin Vakka-Suomen Panimolla. Miksi juuri tämä olut? Paitsi että se on vielä tuoreessa muistissa, mutta koko projekti oli jo lähtökohtaisesti avoin äänestyksineen. Joten.. Kansan Kaiku:

Speksit: Saison. 4,7%, 35ebu, 10ebc. OG 1.042 FG 1.005. Karbonoitu 2,6vols.

Vesi:
Käsitelty, arvot ppm.
Ca (Kalsium): 75, Mg (Magnesium): 2, Na (Natrium): 8, SO4 (Sulfaatti): 65, Cl (Kloridi): 45, RA(jäännös alkaliteetti): -15, Alkaliteetti: 15.
Maltaat:
55% Vehnämallas
22% Pils mallas
13% Münich mallas
6% Carapils
4% Kaurahiutale

Humalat:
60min 18ebu Pacific Jade
10min 1,2g/l Motueka+0,8g/l Nelson Sauvin
5min: ”Mausteet”
Whirlpool: 1,8g/l Motueka, 1,2g/l Pacific Jade, 1,2g/l Nelson Sauvin

Kuivahumalat: 0,4g/l Motueka, 0,4g/l Nelson Sauvin, 0,4g/l Pacific Jade

Muut Mausteet:
5min 1,2g/l Appelsiininkuori (makea), 1g/l Korianterin siemen, murskattu juuri ennen keittoa, 0,15g/l mustapippuri, murskattu juuri ennen keittoa. Käytännössä nämä murskattiin yhden miehen toimesta juuri ennen keittopäivä ja pakattiin ilmatiiviisti. Voitte ja voin vain kuvitella millainen homma tämä on ollut..

Hiiva:
Wyeast 3711 French Saison, käymislämpötila n. 26c.

Mäskäys: 1h 66c, Nosto 76c ulosmäskäystä varten ja huuhdeltu 80c vedellä.
Keittoaika 70min.
Jäähdytetty keiton jälkeen +24c.
Kuivahumalointiaika 3vrk.
Kotikeittäjät voivat nostaa humalan määrää hieman, sillä isommilla kattiloilla noista irtoaa aromia ihan eri tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti