Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

SOPP Helsinki'14 tärpit

Terveiset helteisestä Kaakkois-Suomesta. Asuntoni sisälämpötilan kohotessa +30c on hyvä kadota tuntemattomiin koloihin ja täältä viileästä luolasta suuren, vilvoittavan veden ääreltä voi naputella muutaman sanan pian alkavasta Helsingin, eli hesan, siis stadin Suuret Oluet, Pienet Panimot juomalistoista.
Itse eksyn sinne torstaina ja vain torstaina, koska perjantaina pitäisi lähteä vuotuisiin olympialaisiin urheilemaan, edustamaan ja hifistelemään olutvalinnoillaan.. Asiaan.
 Selasin Jaskan postaamat juomalistat lävitse ja havaitsin kauhulla juotavan määrän ja oman rajallisen aikani pahan yhteentörmäyksen. Arvon panimot, saisiko joskus Lahteen yhtä kattavan listauksen, pliis :)

Omat tärppini ovat:


Maku Brewing
(Kaikki)

Beer Hunter's:

Mufloni Mosaic Vehnä IPA
Mufloni Aprikoot Pale ale 5,0%

Saimaa:

Spelt IPA 7%
Clarinet Marmalade IPA 7%

Stadin:

American Imperial IPA 10,5% -
American Weizen 5,5%
Savuviskistout 8,0%

Rekola:

KAKSI KOTIA Choko-Cherry 4,3%

Hiisi:

TUFF! 6,2 %
Lutakko Liekeissä 6,2 %
Humulus Lupus 9,0 %

Plevnan:

II MOTUEKA WEIZEN 5%
III SIMCOE WEIZEN 5 %

Ruosniemi:

Vahtimestari Vanilijaportteri 6,1 %
Konsultti Vehnäolut versio 2.0 5,7%
Vientiassistentti Islay Sahti 6,9 %
Vapaaherra Keskimäen maalaispassio 5,7 %

Malmgård:

Malmgård Proto#5
VBS Gold Digger
XXV Dark Saison

Teerenpeli:
IPA 6,6 %

Kuten ehkä näette lista on aivan liian pitkä 2dl annoksilla ja jonotus, sekä "hölötys" yhteenlaskettuna. Harkitsen vielä jätänkö Hiisin ja Rekolan oluiden maistamisen parin viikon päästä käytävää Kymijoki BeerFestivalia? Vaikeita valintoja.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tein myös listan, jossa valitsin kultakin panimolta yhden oluen maistettavaksi aloittelevalle jo vähän maistelleelle harrastajalle:

Plevnan:

Amarillo Weizen-> Kyllä, sieltä saa myös Siperiaa. Amarillo Weizen on kuitenkin kausijuoma ja imho paras kotimainen hefeweizen toistaiseksi ja loistava terassijuoma.

Vakka-Suomi:

SavuKataja -> Illan pimetessä kaipaa janoinen sielu jotain ronskia ja hyvää..

Maku Brewing:

IPA -> Teki mieli laittaa, että kaikki. IPA toimikoon mittatikkuna panimolle, tosin herra Revon (Juhani) taidot tunnetaan ja tämäkin on varmasti hyvää.

Beer Hunter's:

Mufloni Aprikoot Pale ale -> Aprikoosia ja Apa:a, kuullostaa vaan niin kesäiseltä.

Saimaa: 

Django & Steven Pale Ale -> HBF voittaja, raikas ja maukas.

Stadin Panimo:

Katariina Imperial Stout -> "Ai Siperia ei kelpaa, mutta Katariina passaa?" Kyllä minä mieluummin Katariinaa saan, kun Siperiaan menen..eiku.

Rekolan Panimo:

Metsän Henki -> Rekolan tuotteista ehdottomasti mielipiteitä jakavin. Tavallaan perverssi näkemys, joka natsaa ainakin riistaruokien kera kummasti, jos natsaa ollenkaan.

Hiisi:

Pohjoisen Jättiläinen -> Suuri, maukas ja kerran elämässä?

Hollolan Hirvi:

KiviSahti-> Tarvitseeko perustella? Jumalattoman hyvää jos vaan onnistunut panos ja ainakin Lahdessa tämä tepsi todella hyvin.. Siis mihin tepsi? Jääköön mielikuvituksen varaan.

Mallaskoski:

Kuohu Valioluokka Pils -> Raikas, kepeä ja sopivan kokoinen purkki saunajuomaksi, hellettä luvassa nääs.

Ruosniemi:

Vapaaherra Keskimäen maalaispassio-> Ruosniemen ja Beer Hunter's:in perverssi kollaboraatio ja kimppapano. Punajuurta ja raparperia, tottakai.

Bryggeri Helsinki:

Summer Ale -> Janoon, ruuan kanssa, muuten vaan, väärin päin. Hyvää.

Malmgård:

Malmgård Proto#5 -> Kartanolta Saisonia, kyllä kiitos. Malmgårdin tuotteissa on aina tiettyä hillittyä tyylikkyyttä, mutta myös makua ja Saison kiinnostaa toki kesällä.

(VBS Gold Digger) ->Malmgårdin tiskiltä. Viikki Brewing Societyn panemaa Golden Alea, uudet tulokkaat otamme aina innolla vastaan.

Nokia:

Keisari Året Runt IV -> Vaikea valita loistavien Elowehnien ja 66:sten seasta. Ruokaoluena vallan mainio.

Lammin Sahti:

Fillari -> 2,2% kevyenä, Radlermaisena menee kivasti huiviin janoon ja sitten voi ottaakin vahvempaa.

Teerenpeli:

Teerenpeli 20-v Juhlaviski 10.yo. -> Viskiä? Kyllä. Perusteet suoraan myyntipuheesta: "Kymmenen vuotta ex-bourbon-tynnyrissä kypsynyt ja 16 litran px-sherrytetyssä tammitynnyrissä viimeistelty erikoiserä joka valmistui juhlistamaan Teerenpelin 20-vuotista taivalta. Tynnyrinvahvuinen (58,5 til-%) ns. living-cask tuote joka myydään suoraan tynnyristä."

Laitila:

Mississippi Beer -> Kollaboraationa Höyryolutta. Pakko tikki ja varsin juotavaa.
 
Stallhagen:
 
Lemon Ale-> Yksinkertaisesti hauska olut, joka kiljuu thaicurrya kaverikseen, joku vihjasi toimivan myös ahvenen kaverina..

Suomenlinna:
Listaa ei ollut saatavissa, suosittelen Kaiku.. Eiku, väärät festarit..

Höpken Pils, jos on. -> Ehkäkö yksi parhaista kotimaisista Pilseistä.

2 kommenttia:

  1. Yritän jeesiä: Kaksi kotia ehkä tuonnemmaksi, koska sitä voi tulla maitokauppaan saataville? Malmgård Dark Saison ei myöskään ollut kovin häävi. Plevnan Motueka Weizen ei ollut myöskään niin onnistunut kuin Amarillo Weizen, kuulemma sama juttu Simcoen kohdalla. Teerenpelin IPAa sen sijaan ei kannata jättää välistä, yllättävän onnistunut tuotos muuten tylsältä panimolta. Pohjoisen jättiläinen ei itselleni oikein maistunut festarioloissa, mutta en tiedä kannattaako sitä silti jättää maistamatta koska once in a lifetime :) Itseltä jää valitettavasti tänä vuonna Helsingin SOPP väliin.

    VastaaPoista