Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 26. heinäkuuta 2012

Omasta Panimosta: Kiwi Ale

Oluen speksit:

Mikä: Kouvostoliiton Olut - Kiwi Ale, Pale Ale, Suomi
Mistä: Kotoa
Hinta: n. 3€/l (raaka-aineet)
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,8%,  katkero: 35ebu ja väri: 11ebc (arvot laskennallisia)
Nippelitietoa: Kotipanimon tämän kesän janojuoma. Humalina Wai-Ti, Amarillo, Cascade ja Magnum.Tänään, viimein, blogin aiheena kesän pale-ale, eli kiwi ale. Halusin ehdottomasti kokeilla wai-ti humalaa, jota oli humlella tarjolla jossakin oluessa ja kuulin kautta rantain, että kyseinen lajike on hieman mieto, mutta aromikas. Päädyin lopulta American Pale Aleen ja sekoitin sekaan hieman Amarilloa ja Cascadea, sekä hain Magnumista hieman katkeroa.
Mallaspohjana pale-alea, Viennaa ja hieman Cara-pilsiä. Hiivakantana panimon workhorse Safale US05, joka antaa anteeksi paljon, sillä en omista käymisen säätelyssä tärkeää modattua jääkaappia, glykolitankeista puhumattakaan.
No, DeGarre ehtikin jo pureutua tähän olueeseen omassa blogissaan.


Ulkoisesti kullankeltainen, hieman samea olut. Jättää päälleen keskiverrosti vaahtoa, joka jää hennoksi kalvoksi oluen päälle.
Tuoksussa trooppista hedelmäisyyttä, appelsiinia ja sitrusta. Häivähdys tuttua Chicon hiivakannan aromia-> Sierra Nevada. Kevyesti leipäistä mallasta alla.
Maussa kevyesti greippiä, sitrusta ja appelsiinia. Leipäistä maltaisuutta, häivähdys eksoottista hedelmäisyyttä ja lopussa keveä katkero.
Suutuntumaltaan nippanappa keskitäyteläinen, helpohkosti juotava ja kohtalaisen raikas ale.
Loppujen lopuksi kyseessä on simppeli pale-ale. Wai-Ti on todella miedohko, joten ehkä single hop lager voisi toimia täydellisenä showcasena tälle. No tästä satsista ei enää kovin montaa pulloa ole jäljellä, joten uusia oluita suunnittelemaan mars.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti