Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 9. joulukuuta 2011

Olutarvioissa: Victory HopDevil

Oluen speksit:

Mikä: Victory HopDevil, IPA, USA
Mistä: "Ulkomailta", olutravintoloista
Hinta: 2,79€/0,355l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 6,7%, katkerosta ja väristä ei arvoja .
Nippelitietoa: Victory on v. 1996 perustettu panimoravintola. Panimon tuotteista mm. HopWallop, Storm King ja Golden Monkey ovat toisinaan olleet saatavilla myös Suomesta. Panimo käyttää oluissaan vain humalankukintoa pelletien sijaan.


Perjantai.. Työviikon jälkeen ja alkavien neljnä vapaapäivän kunniaksi päätin pitkästä aikaa korkata pullollisen India Pale Alea. Vuorossa humalapaholainen rapakon takaa. HopDevil on pitkään ollut "To Taste" listallani ja tänään on viimein tämän oluen vuoro. Vahvuutta 6,7%, panimon sivujen perusteella vain saksalaista mallasta käytetty. Veikkaus voisi olla Weyermannin pale-ale mallasta. Humala pelkkää kukintoa, kuten panimolla on tapana. Lajikkeita ei mainittu, mutta todennäköisesti "C" humalia jenkkilästä (Cascade, Centtennial, Columbus, Chinook) suuntaan. Korkataanpa.

Ulkoisesti olut on kauniin meripihkan ruskeaa. Vaahto on keskirunsas ja kestää tovin oluen päällä hajoten hetken kuluttua lasin reunoille.
Tuoksussa on aluksi selvästi päärynää, kukkaisuutta, sitrusta, hieman pihkaisuutta ja hedelmää. Alla kevyesti maltaisuutta.
Maussa maistuu greippistä humalaa, sitrushedelmiä ja keksistä maltaisuutta. Hennosti mäntyisyyttä, aavistus saippuaa. Jälkimaussa kuivahko ote, katkero puree raikkaasti.
Suutuntuma on kohtalaisen täyteläinen, suuta supistava, mutta helpohkosti juotava.
Victoryn HopDevil on omasta mielestäni todella klassisen makuinen tyylinäyte amerikkalaisesta IPA:sta. Cascade (veikkaisin vahvasti) on tässä pitkästä aikaa pääosassa ja hyvin aromaattisena. Tätä sixpackeihin.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 15 -> Yhteensä: 39/50 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti