Hikinen iltapäivä taittuu kohti
iltaa. Varjot pitenevät ja jano.. Jano on kasvanut.
Pysähdyn
matkalla Aatun valintaan, natsisiwaan, eli Lidliin. Lidl on menneen vuoden aikana nostanut buumin myötä valikoimiinsa muutamia pienpanimotuotteita. Pääasiassa Soria, Pyynikkiä, Suomenlinnaa ja Laitilaa. Sekaan on ujutettu parit Brewdogit ja Paulanerit myös perinteisten Veikkojen, Perlenbacherien ja Grafenwalderien sekaan.
Silmäni
bongaavat hyllyiltä samantien pari uutuutta: Pyyninkin Mosaic Lager ja Dammer
Pils. Helkkari.. Lompakkoa kuumoittaa, mutta hintalappu on vielä hallittavissa. Samalla mietin menneitä kokemuksiani Pyynikin kanssa. Tummat ovat olleet yleensä perhanan kovia, mutta vaaleissa on ollut enemmän huteja, kuin osumia. Mielessä painaa erityisesti taannoiset Juti ja Fingerpori, jotka no.. Olivat laadullisesti enempi vähempi pilalla. Voisiko kuitenkin puhtaat Lager-hiivat pelastaa? Janottaa. Teen kompromissin ja nappaan molemmat, sekä yhden saksalaisen weissen, ettei harmittaisi jos tulisikin kaksi kotimaista hutia.
Suihkun kautta alan väsäämään
vesipiippua kuntoon. Nautiskelun, hekuman ja sodoman turmiollinen
kiilto silmissäni siirrän toimistoa ulos. Väännän helposti
laulettavaa kotimaista kesäistä humppaa taustalle. Tiiätteks..
Ajellaan Tandemilla, juodaan kesäviiniä ja kuunnellaan sitä
suomirokkia. Ihanata. Inhoan karaokea,mutta yhteislauluillat voisivat
olla poikaa. Sielussani asuu siis pieni ruotsalainen, joka kaipaa
jotakin Skanssenia jokaiseen kylään, jokaiseen kapakkaan? Ei ihan.
Olut viilenee pakastimessa sopivasti,
piippu palaa ja kirjoituskone on iskussaan.
Ensimmäisenä lasiin solahtaa Mosaic
Lager. Mosaic on yksi näistä uuden aallon suosituista
humalalajikkeista, josta itse povasin muutama vuosi sitten seuraavaa
Citraa.
Ulkoisesti kauniin sameahkoa kultaista
olutta hennolla vaahdolla.
Jos tuoksussa onkin pientä
villasukkaista tunkkaisuutta, mutta alla piilevä vieno
trooppishedelmäinen ote mustikkapensaalla viehättää. Jopa siinä
määrin, että mietin pitäisikö oluita ja vesipiippua ruveta
parittamaan, kuten ruokaa? Jos tämä olisi vähän överimpää
tykitystä kenties Adalyan Blue Moon sopisi kaveriksi
(mustikka-minttu).
Maussa pieni tunkkaisuus muuttuu ja
poistuu. Kevyen viljaista mallaspohjaa, kuivaa keksiä jota
humalointi täydentää. Hentoa tropiikkia, sitrusta ja sellaista
mosaicin ominaismakua, josta en pääse koskaan kiinni. ”Hedelmää,
joka on ollut villasukassa”.
Keveää, iisiä. Grillausbisseä
selkeästi. Toimii janoon ja yllättää edellisten pettymysten
jälkeen. Pakko korkata se Pils..
Tätä asiaa ajatellessani
telepaattinen yhteys toimii taas ja sisältä kaikuu huikkaus:
”Otatko tän oluen täältä kaapista”. Muy bueno.
Dammeri valuu pikamarssia lasiin.
Edellistä vaaleampaa ja sameampaa. Vaahto kestää aavistuksen
paremmin.
Tuoksu tarjoaa keveää ruohoisuutta,
kukkia ja marjapensaan lehtiä. Iisiä, ei suurta jytkyä.
Maussa on hyvin hentoa vihanneskeittoa.
Onneksi ruohoisuus ja kukkaketo peittävät tätä. Hennosti
maltaista makeutta häämöttää taivaanrannassa. Kokonaisuus valuu
kuitenkin positiiviseksi.
Keveää, kohtalaisen raikasta ja
helppoa juotavaa. Toki voisi toivoa vielä vähän puhtautta ja pari
lapiollista lisää humalaa sekaan.
Oikeastaan loppuun voisi todeta sen
miten hemmetin paljon pidän rapealla kädellä humaloiduista
pilsseistä/pilsnereistä (suodattamattomista sellaisista). En kaipaa
jenkkikamaa niihin, koska eurooppalaisessa humalassa on vaan sitä
jotakin joka kutittaa mieltä ihan hemmetisti nykyään.
Arvosana molemmista:
HLS: 4/10
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti