Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 26. syyskuuta 2015

Olutarvioissa: Hoppin' Frog D.O.R.I.S The Destroyer

Hyvää iltaa, huomenta, kosmista päivää tai intergalaktista rauhaa kaikille.
Tänään pitkän, liian pitkän, keittopäivän päätteeksi tarvitsin jotakin teemaan sopivaa. Tälläkin kertaa sormeni tarttuivat Imperial Stouttiin. Sellaiseen joka oli tavallaan tuttu jo keväältä, mutta boostattuna ja kypsyneenä versiona.

Saatatte muistaa, että ennen Köpiksen karkeloita hörpin BORIS the Crusherin. Tuntuu että se oli vasta eilen. Miten nopeasti aika juokseekaan, miten paljon maailma muuttuukaan siitä hetkestä.
Tänään.. Silloin alkanut ympyrä sulkeutuu. "The circle is now complete. When I left you, I was but the learner; now I am the master."

Hoppin' Frog.. on yksi niistä elämää suuremmista panimoista. Panimo, jolta en ole koskaan juonut yhtään huonoa, keskinkertaista, tai oikeastaan edes ”perus hyvää” tuotetta. Kaikki maistamani tuotteet ovat olleet täyttä timanttia. Tämä on siinä mielessä hämmentävää, että kyseessä ei ole edes kovin vanha panimo. Hoppin Frog nimittäin avattiin ”vasta” 2006 Ohion Akronin kaupunkiin. Olen ymmärtänyt että Doris on vahvempi, kuivahumaloitu ja hmmm... ensivierrehumaloitus (mikä suomennos) versio Boriksesta. Numeroina 10,5% ja 70ebua. Ikää pullolla toista vuotta, joten aikakin korkata. Boris oli kova, joten kohta nähdään..Onko Doris toisenlainen?

Tsuff.. Korkki suhahtaa vaimeasti. Lasiin kaatuu tällä kertaa paksua, mustaa öljyä. Niukasti vaahtoa, joka hajoaa nopeasti lasin reunoille.
Tuoksussa ensimmäisenä törmää muhkeaan maltaiseen muuriin. Kuivattua hedelmää yhdistyy vähän viinimäisiin sävyihin. Vähän lämpöä saatuaan siitä alkaa havaita paahteisuutta ja salmiakkia. Borikseen verrattuna tämä on selvästi tukevampi, mutta jokin sellainen kahvisensuklainen yleisfiilis tästä puuttuu ja tämä onkin enemmän tätä "likööriosastoa".
Maussa paksua leipäisyyttä yhdistettynä hentoon makeuteen. Paahteisuus nimittäin leikkaa makeuden lävitse. Kahvisuus on lähempänä palaneisuutta, kuin sellaista papuisuutta, mutta lakritsaisuus, tai salmiakkisuus tulee tässä hienosti esille. Katkerot pitävät suun nippanappa kuivana kaiken paksun moottoriöljyn edessä, joten..
Suutuntumaa voidaan pitää melko täyteläisenä. Paksua tavaraa ja hitaasti nautittavaa. Alkoholi hienosti piilossa kaiken alla.
DORIS.. En tiedä miksi, mutta Boriksesta jäi parempi fiilis, voi toki olla että juomatilanne ei ole niin optimistinen, eikä optimaalinen, kuin silloin? Hemmetin hieno olut tietysti. Ja jälleen.. Hoppin' Frog kiitos laadusta.
 Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 5/5, Yleisvaikutelma: 16/20, Yhteensä: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti