Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pelkoa, Inhoa ja vuoropuhelua 1: Copenhagen Beer Celebration


CBC lähestyy. Se herättää mielessä kysymyksiä, sekä ajatuksia. Esiin nousee pelkoa, inhoa ja vuoropuhelua. Seuraava keskustelu festivaalista pitää kuinkin paikkansa.


A: Moro. Mistähän sais viimein täydellisen listan festarioluista, per sessio ja siihen RB:stä persentiilit ja painotetut keskiarvot?

T: lol
Hehän eivät sellaista luullakseni tarjoa tänäkään vuonna, ehkä joku geekki näkee vaivan ja räätälöi taas. Viime vuonnahan tällainen tyyppi kaivettiin jostakin Ölbutelien keskeltä askartelemaan.

A: Tätä mä vähän hain, eihän näitä osaa suomessakaan kukaan järkätä etukäteen. Nyt en tiedä mitä juon ja miten hyviä jää juomatta. End of all hope for mankind?

T: Entä, mitäs, jos vain juodaan? Ja aiemmin ovat perustelleet painetun listan huonoutta, peruutusten ja pilaantumisten ym. takia, jopa turhaksi. 

A: Mitähän muuten toteaisivat tiskillä, jos sanoisin olevani allerginen kaikille tynnyri- ja villihiivakypsytteille?
Ai sieltä saa kans pilalle mennyttäkin? No sehän ei venettä kaada. Laittaa eteen vain sanan "Sour" ja nörtit repii jo pelihousuja ja RB huutaa hoosiannaa hevosloimien ja maitohappobakteerien makujen voimin.

T: Kaivaisivat pöydän alta ylläripylläri pilsoluen sulle? Näitä siellä on ainakin aiemmin ollut yllinkyllin, siis ylläreitä ja listaamattomia juttuja.

A: Good, honest, simple, but still tasty as hell beer, that U could drink gallons.
Oli siel joku kehdannut listata kellerpilsin, hypin jo riemusta.

T: Jonkinlainen tapahtumahan tämä piti olla harvinaisimmille ja vaikeasti saataville oluille ja niiden maisteluun. Kaikille maistuva helppo olut olisi luultavasti joka paikassa ilman CBC:täkin...

A: Totta, täydellinen geekfestari kaikille niille epäkaupallisille sotkuille.

T: Kyllä!

A: Mua vaan pelottaa. Maistuuko yksikään IS tuon jälkeen millekkään, onko taivas enään sininen, vai onko sekin pilalla ilman brettahiivaista vivahdetta pilvien seassa?

T: Kyllä, lupaan. Alkukauhistuksen jälkeen, tapahtuma ja tarjonta alkaa nopeasti muistuttamaan ABC:n lounaspöytää, missä yrittää etsiä jotain makua Tabascosta ruokaan... ja sitten herää seuraavana viikkona kotoa tajutakseen, ettei se ollutkaan ihan normaalia.
Makutajuntahan siinä saattaa laajentua, toivottavasti ei nyt kuitenkaan aivan räjähdä. Luulen sinunkin nystyröiden olevan jo himpun verran kouliintuneet, eli uskoakseni nou hätä, kyllä Altkin toimii vielä juhannuksena viimeistään.
 
A: Tosin voiko tämä käydä käänteisesti. Eli kaikki IS:t maistuvat samalle, mutta vaikkapa lappari on aivan helvetin eksoottista?
 
T: Mutta yllä leijuu silti ihan saatanan hyvä tunnelma, hyvää ruokaa, kahvia, mahdollisuus käyskennellä poissa alueelta oluet mukana, niin en luule kaipaavani siihen lapparin tuomaa eksotiikka, etten luule meidän eksyneen liiiiian kauas...

T: Joo, ollaan kuitenkin Skandinaviassa vai pohjoismaissa?
Hygge saattaa olla tanskalaisten termi hyvälle fiilikselle, jota ne luontaisesti (?) yrittää hakea ja saada tilanteista. Kai ne aika lungeja ovat.

A: Eli mä voin mennä anniskelualueelta pois tuoppi kädessä, ilman että poke tarraa niskasta kiinni, ujuttaa pamppua hanurista sisään ja vittuilee vielä tanskaksi päälle.
Ja viedä vesipullon alueelle, ilman epäluuloa et kuskaan omat viinat festareille?

T: Siellä ei tainnut olla pokeja... hipstereitä pilvessä, olutlasit kädessä. Ajoivat jermujen virkaa. En ainakaan huomannut, eikä tarvetta tullut edes katseella sellaisia etsiä.

A: Mut toihan on ihan kauhea skenaario. Nyrkkitappeluita, järjestyshäiriötä, väkivaltaa, mellakkaa, kiekkovieraita ja anarkiaa.

T: Yhdestä asiasta ystävällisesti ilmoittivat: Älkää kaatako oluita niihin juomapulloihin ja yrittäkö viedä olutta sillä tavoin pois tahi myydä.

A: Ai tälleen niitä festareiden rääppiäisiä pidetään?

T: Kyllä. Eli alkoholin pois vieminen myyntitarkoituksessa, tuntui olevan pahin skenaario, ei niinkään oman viinan sisään tuominen, varsinkaan naamioituna vedeksi...

A: Kuulin myös huhua, että sisään jonottaessa sielä jo pussikaljotellaan ja vedetään pohjia etukäteen.

T: Näin jonkun jopa polttavan tupakkia jonottaessa...

A: Ei edes tupakointialueella?
Ja jälkeenpäin kaikki menevät sen yhden mustalaisen, vai panijan, baariin jatkoille?
Kartelli epäilythän tässä syntyy

T: Niin ja ne jatkot. Meillähän ne varmaan ovat hotellihuoneessa Lidl:n vesipullojen ja matkalta tapahtumasta hotellille ostettujen iltapalojen kanssa. Jos tunnemme itsemme liian voimakkaiksi, voimme pumpata viinaa ja mineraaliöljyä hauiksiin ja poiketa tietysti jossain, kunhan olemme klo 8 seuraavana aamuna taas valmiita aamupalalle ja uuteen nousuun. Lauantai-iltana voimme laittaa maksamme koville. Hotellimme nimittäin suosittelee ravintolaksi paikkaa, josta saa krokotiilia ja australialaisia snapseja.

A: Krokotiili on muuten yksi vaikeimmista lihoista kypsentää maukkaaksi, joten epäilykseni asialle

T: No ylipäätään. Suurta alkoholin väärinkäyttöä tulet huomaamaan ja järkyttyneenä sen myös kohtaamaan. Tulemme toivottavasti myös itse siihen syyllistymää
Arvaatko jo miten? 

A: Lentokentän taxfeestä halvin vodkapullo ja tivolin viereen kiskomaan samalla houkutellen paikallisia naisihmisiä säädyttömyyksiin?
 
T: Muiden tavoin lorauttelemme tuplatynnyrikypsytettyjä16% Stoutteja, hieman niitä maistettuamme, suoraan laskiämpäriin. Näin useat siellä meidän tavoin tulevat tekemään. Ei se, että pullollinen tuota taivaallista nektaria maksaisi 30 euroa tai jopa 120 euroa, vaan juuri siksi kaadamme juoman pois. Sunnuntaina voisi kyllä maistua tuo festarisaavisekoitus. Vai voisikohan senkin laittaa bretan kanssa vielä tynnyriin???

A: Mun mielestä ehdottomasti kannattaisi. Oikeastaan Soleratynnyri olis mun valinta.
Vois lisätä kerran vuodes joka festarin jämät ja pullottaa kerran vuodes myös osan. Tynnyreitä pidettäisiin Grönlannissa, sehän on osa Tanskaa edelleen. Voisi myydä nörteille törkyisen kalliiseen hintaan ja nauttia kirjaimellisesti jäätävävistä RB arvosteluista. Tavaraa saisi vain 4cl:n lasin kerran vuodessa "vihreältä saarelta" jääkimpaleina ja vain alasti jonottaessa tiettyyn kellon aikaan hyräillen oikean Inuitti iskelmän. Vaikkakin tapa kuulostaisi enempi sellaiselta, minkä vain Tulli voisi keksiä viinarallin hillitsemiseksi.

T: Suomessa juodaan tuopit aina tyhjiksi saatana!

A: Ja aivan varmasti juodaan tyhjäksi. Hitto, kuka nyt lasiin, tai lautaselle mitään jättää.
Ajattelet vaan sinäkin niitä Afrikan lapsia. 

............CBC is coming and all men must drink..........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti