Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 13. syyskuuta 2011

Olutarvioissa: Nikolai Vuosiolut 2012 (4,5%)

Oluen speksit:


Mikä:  Sinebrychoff Nikolai Vuosiolut 2012 (4,5%), Zwickel/keller/landbier, Suomi
Mistä: Maitokaupat
Hinta: n. 2,69€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,5%, katkero: 17ebu ja väri: 11ebc
Nippelitietoa: "Koffin" toinen vuosiolut, tyyliltään suodattamaton saksalaistyylinen "kellariolut". Humalana ainakin Perleä käytetty.


Koffilta syöksyi markkinoille syksyn kunniaksi nippu uutuuksia mm. Puolukka Stout, Karhu Ruis, jne. Tänään lasiin kaatuu Nikolain vuosiolutta. Viimevuotinen ei säväyttänyt yhtään, eikä toistaiseksi vielä yksikään näistä uutuuksista. On hienoa, että massapanimoilta tulee välillä uuttakin ja jopa erikoisempaa tavaraa, mutta valitettavasti tuntuu, että on menty sieltä missä aita on matalin. Mallasta jatketaan tärkkelyksellä, aromihumalasta ei tietoakaan, karamelliväriä ja maut aromeista. No maistetaanpa tämäkin.

Lasiin kaatuu sameahkon oranssin keltaista olutta, niukalla vaahdolla. Vaahto on jälleen valitettavan nopeasti katoavaa sorttia.
Tuoksussa hieman makeahkoa maltaisuutta ja metallia. Taustalla hennosti hedelmäistä sävyä ja aavistus ruohoa. Tuoksu on melko neutraali ja hento.
Maussa on hieman samaa makeahkoa maltaisuutta, vehnää ja hennosti ruohoa. Mukana tuttua tärkelysmäisyyttä ja keveää hedelmäisyyttä. Jälkimaussa metallia, humalointi olematonta ja hieman karkeaa.
Suutuntuma on kevyehkö, melko hiilihappoinen ja helposti juotava.
Joopasjoo, Nikolain vuosiolut 2012 ei ihan ole sitä, miten koen itse nämä kellerbierit ja kumppanit. Pitäisi olla hieman pyöreämpi, pehmeämpi, enemmän aromihumalaa ja loppuun enemmän katkeroa. Ei täysin onneton, mutta saattaa jäädä hyllylle pölyttymään. Povaan kenties parempaa menekkiä, kuin edellisvuotiselle. Jokaiselle jotakin, mutta ei kellekään mitään olut.
Suunta on ainakin eteenpäin, ensi vuodeksi voisi toivoa vaikkapa bitteriä, tai pale-alea. Tosin veikkaan jotakin suuntaan höyryolut, tai kölsch.
Pisteet:
Tuoksu: 5/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 5/10, Suutuntuma: 2/5, Yleisvaikutelma: 10/20, Yhteensä: 25/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti