Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 21. toukokuuta 2012

Vaihtoehtoja oluelle: A&W Root Beer

Juoman speksit:

Mikä:  A&W Root Beer, Root Beer/"Juuriolut", USA
Mistä: Maitokaupat
Hinta: n. 1,7€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 0%
Nippelitietoa: "Root Beer on on yhdysvaltalainen virvoitusjuoma. Siinä on yleensä keinotekoinen sassafrasin juuren maku, ja siinä on käytetty lisäksi muun muassa sarsaparillaa. Juoma on yleisimmin kofeiiniton. Siitä kuitenkin on olemassa myös kofeiinipitoisia versioita, ja lisäksi alkoholipitoista juuriolutta on valmistettu."A&W on tunnetuin valmistaja.


Tänään maanantain kunniaksi paneudun vaihteeksi muiden juomien pariin. Root Beer on täälläpäin melkoinen outolintu. Nimen on moni kuullut, mutta harva maistanut. Moni muistaa myös sarsaparillan nimen vaikkapa sarjakuvista. Sarsaparilla on itseasiassa vain yksi näihin makua tuovista kasveista. Juurijuomat voivat wikipedian perusteella olla maustettu mm. puun kuorilla, vaniljalla, aniksella, muskotilla, akaasialla, hunajalla, mintulla, maustepippurilla, jne.
Root Beer on siis maustettu virvoitusjuoma ja tänään lasissa oleva A&W:ta pidetään sinä juurioluena, johon muita juurioluita verrataan.

Ulkoisesti tämä muistuttaa pitkälti kolajuomia, etiketissä on suomeksi: "kolajuoma lakritsa ja anismaulla".
Tuoksuu lakritsaiselta, ehkä hivenen tervaleijonapastilliselta. Aavistus "automaatti purukumia" ja sokerista makeutta. Hieman yrttinen ja aniksinen.
Maussa lakritsaista yrttisyyttä, hieman vaniljaa ja sokerista makeutta. Etäisesti muistuttaa Dr. pepperiä aniksella. Purkkaista lakritsapastillia nestemäisessä muodossa. Erikoinen.
Suutuntuma on tietysti kevyt, hiilihappoinen ja makeahko. Helposti juotava.
A&W Root Beer on erikoista juotavaa. Kuuluu selvästi tykkää tai ei kategoriaan, joten kehoitan maistamaan seuraavissa kemuissa, joissa olet autolla liikenteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti