Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 17. toukokuuta 2012

Olutarvioissa: Victory Storm King Imperial Stout

Oluen speksit:

Mikä: Victory Storm King Imperial Stout, USA
Mistä: Olutravintolat, "Ulkomailta".
Hinta: n.8€/0,355l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 9,1%,  katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Victory on Pennsylvanian Downingtonissa sijaitseva v.1996 perustettu pienpanimo. Panimo on laajentamassa Chester Countyyn myöhemmin tänä vuonna, joten kysyntää riittää yli kahdellekymmenelle tuotemerkille.

 Pitkästä aikaa Victorya lasissa. Storm Kingiä on hieman hehkutettu jo ennestään, joten tänään vapaapäivän ja omien syntymäpäivieni kunniaksi on vähemmän perinteisen päiväkaljan paikka. Victoryn muista tuotteista tykästyin etenkin hop deviliin simppelinä ja klassisena jenkki ipa:na.
 Tämä IS on käsittääkseni reippaammin humaloitu, joten klassista britti impyä tämän ei pitäisi lähennellä. Panimon sivujen perusteella tämäkin on humaloitu pelkästään humalakukinnolla, joten toivon tämän olevan kohtalaisen freshiä tavaraa.

Lasiini valuu sysimustaa nestettä. Jättää kivasti vaahtoa pinnalleen ja lopulta oluen pinnalle jää ohuehko kermainen kerros. Jättää pitsiä lasiin, joten ulkonäkö on kohdallaan.
Tuoksussa on melko jyhkeästi humalaa; mäntyistä pihkaisuutta ja sitrushedelmäisiä sävyjä. Kahvista paahdettua maltaisuutta ja hiven lakritsaa. Todella jyhkeä tuoksu jyrää paraatimarssia nenään, torvet soi ja liput liehuu.
Maussa samanlaisia piirteitä. Humalointi on todella massiivista. Greippiä ja mäntyä
riittää ja suuta kuivaa. Paahteista maltaisuutta, kahvia ja aavistus tummaa suklaata. Todella tukeva ja karski makuprofiili miellyttää. Jälkimaussa katkeruus pahoinpitelee suuta ja lähes palanut mallas heiluttaa viimeiset hyvästit ennen matkaa kohti vatsaa. Alkoholi lämmittää hieman, muttei maistu juurikaan lävitse.
Suutuntumaltaan melko täyteläinen, suuta kuivaava (lue: kuivahko). Hiilihapot matalalla, mutta juotavuus on hyvä.
Victory lataa nyt sellaisen jenkki Imperial Stoutin, joka ottaa luulot pois kättelyssä ja tyrmää lopussa. Ei aloittelijoille, mutta tällaiselle suutaan pahoinpitelevälle masokistille; pahus että on hyvää, spank that throat with your hops.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 9, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 9, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 17-> Yhteensä: 43/50

1 kommentti:

  1. Maukasta syntymäpäivää! Näyttää ja tekstin perusteella myös vaikuttaa jylhältä tavaralta!

    VastaaPoista