Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 17. toukokuuta 2012

Olutarvioissa: North Coast Blue Star

Oluen speksit:

Mikä: North Coast Blue Star, Vehnäale, USA
Mistä: maitokaupat, olutravintolat
Hinta: n.4-8€/0,355l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,5%,  katkero: 17ebu ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: North Coast tunnetaan ehkä parhaiten laadukkaasta Red Seal Ale:sta, joka piipahti takavuosina Alkossakin. Itse panimo sijaitsee Fort Braggissa Kaliforniassa. Blue Star on Vehnäale, eli siinä on käytetty mallastettua vehnää melkoisesti mallassaldossa (tiedä sitten montako prosenttia on rajana?). Olut on tietysti suodattamaton.

 En voinut vastustaa kiusausta ja ostaa edes pulloa tätä. Hinta on suolainen 4€ huitteissa, joten odotukset ovat kohdillaan. North Coastin Red Seal Ale oli muistikuvieni mukaan todella laadukas ja panimon muista tuotteista Rasputinia on kovasti kehuttu, sen sijaan Brother Thelonius ei ihan iskenyt. Käsittääkseni Vehnäale on jenkeissä tavallaan entrylevel olut vaativimpiin tyyleihin ja näitä löytyy useilta panimoilta. Europaassa tyyli jää jossain määrin muiden vehnien kuten Hefeweizenin ja Witbierin jalkoihin, vaikkakin makuprofiilit ovat aivan erilaisia. Toki Tanskassa näitä on tietääkseni pantu enemmänkin ja taitaapa maitokaupoissa pyörivä Little Valleyn Hebdens Wheat kuulua samaan kategoriaan. Vehnäalessa, Amerikkalaisessa, hiivan ei pitäisi juurikaan dominoida makua. No maistetaanpa nyt tätäkin.



Ulkoisesti kyseessä tietenkin samea olut. Väriltään kellertävän oranssi ja ohutvaahtoinen. Ei kovin kaunista katseltavaa, mutta ehkäpä muu anti olisi parempaa?
Tuoksussa hedelmäisyyttä. Ainakin sitrusta, appelsiinia ja greippiä. Hiven vehnäisyyttä ja kukkaketoa. Simppeli, hivenen hienovarainen tuoksu.
Maussa keveästi leipäistä vehnäisyyttä, aavistus happamuutta ja hedelmäisyyttä. Pieni annos humalointia, jota veikkaan Cascadeksi. Jälkimaussa hiven sitrusta, katkero ei pure, mutta hiilihapot pistelevät.
Suutuntumaltaan keveä, melko hiilihappoinen ja todella helposti juotava Ale.
North Coastin Blue Star on sinänsä todella miellyttävä simppeli ja keveä hellepäivän juoma parvekkeelle/terassille. Valitettavasti näillä hinnoilla se ammutaan alas kuten suurin osa maitokauppojen Britti Bittereistäkin. Hinta ei kohtaa laatua, mutta yhden testaamiseen kukkaro kestää minullakin.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 2, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 2, Yleisvaikutelma(1-20): 13-> Yhteensä: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti