Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Juomatestissä: Garage Hard Lemonade

Juoman speksit:

Mikä: Garage Hard Lemonade, Alcopop, USA
Mistä: Maitokaupat
Hinta: n. 2,5€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,6%.
Nippelitietoa: Sinebrychoffin maahantuoma kova limonaadi. Käymisteitse valmistettu, lähinnä lonkeroa ja breezereitä muistuttava juoma.

Aprillipäivän kunniaksi lasissa tuoretta kurav..siis alcopoppia. Kyseessä ei kuitenkaan ole pila, vaan maitokaupasta sattumalta vastaan tullut tölkki. Hard Lemonadehan on rapakon takana vanha tuote ja muistuttaa lähinnä kotoista lonkeroa. Erikoista tässä "limussa" oli, että tarjosin tätä myös naisväelle, mutta ei maistunut. Muistutti kuulema liikaa simaa, joten pysyköön breezereissään.
Entä omalla kohdallani? Laitetaanpa testiin.

Ulkoisesti muistuttaa lonkeroa harmaalla värillään, ei vaahtoa luonnollisesti.
Tuoksussa simaisuutta, sitrusta ja sellaista kiljumaista etanolia, jota näissä käymisteitse valmistetuissa myrkyissä piilee. Hiven happamuutta taustalla.
Maussa lonkeroon verrattuna enempi kirpeämpää ja happamampaa sitruunaisuutta, joskin sokerista makeutta on sen verran mukana, että voisi käyttää termiä sweet&sour. Maussa kiljumaisuus on jo siedettävällä tasolla. Simaisuutta ja hiven hedelmäisyyttä. Alkoholi ei maistu lävitse, jälkimaku on miedon sitruksinen. Ei sinänsä hassumman makuinen vaihtoehto.
Suutuntuma on keveä ja hivenen kirpeän happamahko. Simppeliä juotavaa.
Ylipäätään jos pitäisi valita tämän ja käymisteitse valmistetun lonkeron väliltä, joisin mieluummin tätä. Kuitenkin, jos vastaavan makuista janojuomaa haluan, valinta osuisi ehdottomasti Lidlin puolelta 0,7€ hintaan saatavaan Grafenwalderin Shandyyn.

5 kommenttia:

 1. maistappa kyseistä juomaa lasipullossa, kunnolla viilennettynä. ero on suuri tölkkiin verrattuna! huomattavasti paremman makuinen.

  VastaaPoista
 2. Jaa, unohdinpa vastailla.
  Maistelin tuossa kuukausi takaperin pullosta. Onhan siinä kevyehkö ero, joskin en tiedä haluaisinko maksaa hintaerotusta tölkkitavaraan nähden? Kunnolla viilennettynä taas.. No allekirjoittanut yleensä juo eväänsä ehkä 8-16c (ihan tuotteesta riippuen) jääkylmänä voi hörppiä sitten aivan mitä vain. Tämän huomasin vastikään karvaasti Gatswickin lentokentällä, jossa tilaamani Guinness tuli eteeni lähes jäähileisenä..

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Miksi näitä kommentteja ei voi muokata "Korjata typoja" No poistin ja pistin uudellen

  Ihan näppärän makuinen juoma :-P Kertokaas mulle tälläisiä "Limsoja" joista hups keikkaa tuleekin hassu hilpeä olo :-D Eli juomia joissa alkomahooli ei maistu juurikaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Foster'sin Radlerit? Tosin aika monta saat veistellä, ennen kuvailemaasi hilpeää oloa. Tästä Garagesta näytti olevan jokin Hard Ice Tea, tms versiokin. Helpoin tapa on kieltämättä hankkia drinkkikirja ja alkaa siitä käymään juoma juomalta lävitse, mikäli näistä makean kirpeistä paukuista pitää.

   Poista