Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 20. huhtikuuta 2012

Pääsiäisoluet testissä 3: Gouden Carolus Easter Beer

 Oluen speksit:

Mikä: Het Anker Gouden Carolus Easter Beer, Belgityylinen Vahva Ale, Belgia
Hinta: n. 9,48€/0,75l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 10,5%,  katkero: 35ebu ja väri: 63ebc.
Nippelitietoa: Mechelinin kaupungin ylpeys Gouden Carolus omistaa myös tislaamon, jonka viskin pitäisi tulla ulos joulukuussa 2013. Tässä pääsiäisoluessa on muuten mausteina anista ja curacao appelsiinia.


Viimein.. Pääsiäinen tuli ja meni, bloggari painoi töitä ja nyt flunssasta toivuttuani on viimein aika käydä tämän kimppuun, näitä on muuten vielä Alkossakin jäljellä. Kyseessähän on tietysti Gouden Caroluksen Easter Beer, pitkään tätä tulikin odotettua. En oikein tiennyt pitkäripaisen hyllyjen välissä voinko haalia tätä pulloa, sillä en millään nähnyt "Sisältää ohramallasta" lappua, onneksi etiketissä oli maininta tästäkin. Ajatelkaa nyt, keskellä oluthyllyä voikin ihminen kokea tällaisen epätoivoisen tilanteen. Etiketissä pilkistää myös pieni jänis, joka selvästi viekoittelee Alkossa asioivia lapsia tämän oluen pariin. Jätetään etiketissä kylän keskeltä pilkistävä fall..siis torni jokaisen mielikuvituksen käsiteltäväksi, ennen kuin mopo karkaa kokonaan käsistä. Nyt asiaan ja olueen:

Lasiin kaatuu paksuhkoa mustaa, melko sameaa olutta. Jättää päälleen kivasti kestävän sorttista vaahtoa.
Tuoksu tuo ensimmäisenä mieleen yskänlääkkeen. Anista siis selvästi tuoksussa, melko voimakkaasti. Miellyttävää hedelmäisyyttä ja maltaista makeutta myös mukana. Hiven appelsiinia, banaania ja mausteisuutta myös. Kohtalaisen voimakas tuoksu on monimuotoinen, mutta ei aivan niin houkutteleva, kuin tyylin parhaimmissa oluissa.
Maku alkaa pehmeän sokerisen makeasti, maltaisuutta riittää. Seuraavaksi mukaan tulee yrttistä mausteisuutta, lähinnä aniksen tuomaa lakritsaisuutta ja hiven salmiakkia. Keveästi banaanista ja appelsiinista hedelmäisyyttä mukana tuomassa lisäväriä tähän. Todella keveä paahteinen häivähdys käy suussa tervehtimässä ja katoaa nielun syövereihin. Jälkimaku on kohtalaisen makea, humalointi on todella kevyttä.
Suutuntumaltaaan alkoholiin ja muuhun habitukseen nähden jopa yllättävän keveä, kuitenkin keskitäyteläisen ja kohtalaisen täyteläisen välimaastoa. Juotavuus on helppoa ja alkoholi on piilossa.
Gouden Carolus Easter on melko loistava pääsiäisolut. Veikkaisin tämän nimittäin toimivan lampaan ja minttuhyytelön kyytipoikana mahtavasti. Silti se jättää ehkä hieman kylmäksi. Hintataso alkaa Alkossa karkaamaan käsistä, joten näillä hinnoilla melkein haluaisin suuni kokevan orgasmin jokaisella huikalla. Vaikkakin tämä olut nyt osuu jopa ihan ok-luokkaan hinnan/laadun suhteessa. Erittäin hyvä, muttei täydellinen.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 15-> Yhteensä: 38/50 

1 kommentti: