Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 27. elokuuta 2012

Alkon syksyn uutuuksia

Syyskuun tuulet alkavat puhaltaa ja on aika, valitettavasti heittää viimeiset jäähyväiset kesälle 2012 ja katsoa kristallipallosta tulevan syksyn uutuuksia. Kesän valikoimasta jäi oikeastaan ainoana mieleen mieluisa St. Feuillienin Saison, joten toiveissa olisi saada nyt maistuvia uutuuksia, oktoberfest oluiden lisäksi.
Tämän syksyn Alko aloittaa ihan kiintoisalla paketilla, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin, mutta löytyykö paatuneelle olutnörtille juomista? Alla tarkemmin lisää.

Alkossa NYT


Vakka-Suomen Prykmestar Wehnäbock
Weizenbock, 0,5l/3,96€
VASPIN tuoreltaan Suomen parhaimmaksi olueksi valittu Wehnäbock ehti muistaakseni jo kertaalleen poistua, palatakseen uudestaan. En itse ihan lähtisi tätä maan parhaimmaksi lukemaan, mutta onnittelut voitosta Uuteenkaupunkiin. Mainio olut ja panimon parhaimmistoa, mutta tyylissä on aika vaikea voittaa vaikkapa Schneiderin Aventinusta.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan.

Saku Kuld
Vaalea Lager, 0,5l/2,78€

Sakun Kuld kaikille niille, jotka eivät jaksa kantaa selkä vääränään, tai peräkärry kallellaan juomia Virosta. Ihan juotava, mutta ei millään muotoa kummoinen lager. Eestin hinnoista ei kannata puhua.
Arvio: Jätä hyllyyn, samalla rahalla saa parempaakin.

North Coast Red Seal Ale
American Pale Ale, 0,355l/3,78€

Punainen hylje on tehnyt paluun vuosien tauon jälkeen. Muistikuvien mukaan todella mainio APA ja menossa pian uusinta maistoon. Kamppailee Sierra Nevadan ja Anchorin Libertyn kanssa Alkon Pale Ale kuninkuudesta.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan.

Laitilan Kievari Barley Wine
Barley Wine,  0,33l/4,93€

Tämän syksyn erikoisin uutuus saapuu takavasemmalta ja iskee kuin miljoona volttia, vai iskeekö? Laitila on pannut Barley Winen ja humaloinnut sen vielä Nelson Sauvinilla. Tässä on selkeästi potentiaalia, jos tähdet ovat linjassa ja panimolla on asiaankuuluvat noitariitit hoidettu. Pahimmillaan edessä on yhdistelmä mustaviinimarjalla maustettua hernekeittoa, mutta kuten panimon Imperiaalin kohdalla on pakko todeta, että mitä vahvempi, sitä parempi lopputulos. Huom. Saatavuustiedot näyttävät toistaiseksi nollaa.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan, HC varoitus.


Alkossa Pian


St Feuillien Grand Cru
Belgityylinen Vahva Ale, (ei hintatietoja)

St. Feuillienilta tuntuu tulevan tavaraa hyllyyn, kuin Svanekelta ikään. Grand Cru vaikuttaisi ihan kiinnostavalta tapaukselta. 9,5% vahva vaalea belgi, jos alkoholi on sopivasti piilossa ja olut sopivassa tasapainossa, niin aineksia riittää.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan, keveä HC varoitus.

Cantillon Gueuze
Lambic (Gueuze), 6,96/0,375l

Viimein alkavat muurit sortua, kun oikea Gueuze saapuu vakiovalikoimaan ja hintakin on jäämässä ihan kohtalaiselle tasolle. Gueuze on tyylinä usein todella haastava ja Cantillonin perustuotos pyyhkii hyllyssä olevalla Lindemans Gueuzella lattiaa.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan, HC varoitus.

Noniin, sitten niitä tirolihattuja, lederhoseneita ja litran tuoppeja esiin..

Oppigårds Oktoberfestbier
Oktoberfest/Märzen (Ei hintatietoja)

Oktoberfest vyöryn aloittaa olut Ruotsista. Oppigårdsilla on viime vuosina ollut toisinaan tavaraa Alkossa ja nyt on vuorossa Oktoberfestbier(vai pikemminkin öl).
Epäilen tälle käyvän kuten niin monelle muullekin, ihan kiva, mutta ei innosta. Tyylinä nämä oluet ovat kelpo käyttötavaraa, mutta: "Njääh, olen olutnörtti, en halua juoda oluttani litran tuopista, sen ei pitäisi olla mahdollista. Haluan juoda kahden desin annoksen, korkeintaan." Huomio, nämä toimivat yleensä melko pomminvarmasti ruuan kanssa.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan, jos omistat tirolihatun, tai tikkaus on elämänasia .

Löwenbräu Oktoberfestbier
Oktoberfest/Märzen (Ei hintatietoja)

Löwenbräu käväisi muistaakseni Alkossa pari vuotta sitten ja palaa nyt takaisin.
Tyylin mukaisesti tarjoilee simppeliä juotavuutta, mutta ei juuri muuta. Tämä jäi silloin itseltäni hyllyyn ja luulenpa niin käyvän nytkin.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan, jos kävit Münchenissä lokakuun vaihteessa ja haluat palata takaisin muistelmiin, tai tikkaus on elämänasia .

Erdinger Oktoberfest
Oktoberfest/Märzen (Ei hintatietoja)

Erdingerin Oktoberfest on itselleni myös uusi tuttavuus. Panimon muut tuotteet eivät ole olleet kovin kummoisia, joten odotusarvo on matalalla, jos edes ostan.
Alan varmasti kuulostamaan kovin depressiiviseltä näiden oktoberfestien osalta, mutta minkäs teet..
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan, jos haluat pitää nahkahousujasi edes kerran vuodessa, tai tikkaus on elämänasia .

Ayinger Kirtabier
Oktoberfest/Märzen (Ei hintatietoja)

Noniin, nyt olemme jännän äärellä. Jokainen voi nyt kytkeä salapoliisivaihteen sisään ja kokea istuvansa toimistossa juomassa viskiä revolveri pöydällä ja pohtimassa ääneen edellistä tapaustaan, kun uhkean vampin varjo kuvastuu toimiston oven ikkunasta. Kirtabier on nimittäin mitä todennäköisimmin sama kuin panimon Fest-Märzen. Tällöin elämme samassa todellisuudessa kuin selvitessä, että Winter Bock on sama kuin arvostettu Celebrator. No Fest-Märzen oli ihan mieluisa, joten tämä päätyy ostoskoriin.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan.

Laitilan Kievari Kekri
Oktoberfest/Märzen (Ei hintatietoja)

Ja toinen "uutuus" Laitilalta on jo parina viime vuotena hyllyillä käynyt Kievari Kekri, joka edustaa kotimaista Oktoberfest olutta, tai Kekriolutta. Muistaakseni ihan juotava tämäkin, joskin hieman särmätön.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan, jos jäi parilta viime kerralta kokeilematta.

Lapin Kulta Luomu
(Ei tietoja)
Lapparin Luomusta en juuri tietoja löytänyt. Kyseessä on joko normi Lapin Kullan luomuversio, joka löytyy Hartwallin verkkosivuilta, tai täysin uusi tuotos. No maitokauppavahvuisen peruslapparin saaminen Alkoon on kyllä ehdoton thumbs down, joten toivotaan muuta ja pelätään pahinta.
Arvio: Jätä hyllyyn?

Arkadian uutuuksia

Ja jotta pääkaupunkiseudun asukkaat pysyisivät laajojen ravintolavalikoimien vierellä tyytyväisinä on Arkadian erikoisvalikoimaan, eli "maalaisittain" Can't touch this hyllyyn tulossa:

Green Flash West Coast IPA
India Pale Ale, 0,355l/6,98€

Green Flashin panimo on kieltämättä yksi huipuista ja panimon IPA saapuu Arkadiaan. Hinta on hieman suolainen, mutta Ratebeerin perusteella vallan mainio olut tyylissään. Toiveissa toki olisi, että Arkadian valloituksen jälkeen näitä huippuja näkisi joskus jopa tavallistenkin kuolevaisten käden ulotuvilla.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan, HC varoitus.

Alesmith IPA
India Pale Ale, 0,65l/14,98€

Toinen timantinkova uutuus San Diegosta, edelleen suolaisella hintalapulla. RB:n perusteella "maailman paras IPA". Tarvitseeko sanoa enemmän? Kulttuuritekohan tämä on, jo senkin puolesta että tätä saa valtion monopolista.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan, HC varoitus.

La Soccarada 
0,33l/6,56€

Tästä en sitten sen enempää tietoja löytänytkään. Espanjalainen Ale, voisi olla ihan kiintoisa tapaus, mutta kohtaako hinta laadun?
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan??
 
Schneider Weisse Tap X Mein Nelson Sauvin
Weizenbock, 0,75l/12,98 €

Mitähän tähän sanoisi.. Schneider, joka on kieltämättä yksi parhaimmista, ellei jopa paras panimo panemaan weissejä laittoi kokeeksi vahvan weizenbockin ja humaloi sen Nelson Sauvinilla, josta on tullut melkoinen muotihumala. Saapuva erä on kuuleman mukaan tuoretta, joten onnea Helsinki.
Arvio: Bloggari suosittelee kokeilemaan. Keveä HC varoitus.

Ja ne jotka haluavat masentaa itseään voivat kurkistaa mitä lahden toisella puolella tapahtuu ja millaisia uutuuksia Systembolagetiin on tulossa tästä.

Jokatapauksessa Tuopin Ääressä toivottaa maltaista syksyn alkua kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti