Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 22. elokuuta 2012

Olutarvioissa: BrewDog Punk IPA (5,6%)


Oluen speksit:

Mikä: BrewDog Punk IPA, IPA, Skotlanti
Mistä: "Ulkomailta", Olutravintolat
Hinta: n. 6,5-8,5€/0,33l (ravintolat)
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,6%,  katkero: 45ibu ja väri: 22ebc.
Nippelitietoa: Vanha versio heitettiin v. 2010 alkuun mennessä pöytälaatikkoon ja Punk IPA uusittiin täysin. Vanha piipahti Alkoissa, nykyinen Arkadiassakin. Humalina: Chinook, Simcoe, Ahtanum ja Nelson Sauvin.BrewDogia tänään ja maistossa vaihteeksi panimon perustuote, selkäranka ja lippulaiva: Punk IPA. Kuten alussa totesin vanha versio oli 6% ja oli humaloitu Chinook, Crystal ja Motueka humalilla. Muistelisin vanhan olleen enempi greippisempi ja mäntyisempi, kun taas uusi on hedelmäisempi. Voidaan keskustella myös onko 5,6% tarpeeksi IPA:si, joiden usein sanotaan olevan parhaimmillaan lähempänä 7% vahvuutta? No mielestäni kokonaisuus ratkaisee, sessio IPA:si tässä on alkoholipitoisuus kohdallaan, kuten on myös Alkossa olevan Goose Island IPA:n.
Mutta entäpä maku? Suosittelen hakemaan itsellenne pullon eteenne ja laittamalla taustalle sopivaa musiikkia, kuten vaikkapa tämä Holiday in Cambodia Mennäänpä asiaan.


 Punk IPA valuu lasiini vaalean kuparin oranssina. Jättää pinnalleen hieman höttöisen saippuaista vaahtoa. Vaahto kestää lähes loppuun asti, joten ulkonäkö on kunnossa.
Tuoksussa Nelson Sauvin ottaa selvän niskalenkin. Mustaviinimarja puska heiluu vahvasti nenäni edessä. Greippisyyttä mukana, keveästi keksistä mallasta. Trooppisen hedelmäisyyden soittaessa jazzia taustalla. Simppeli, mutta aromaattinen tuoksu miellyttää.
Maussa humala yrittää selvästi rokata. Greippisyys onnistuu kitarasoolossaan ja hiven marjaisuutta hakkaa rummuilla samaa komppia. Sitrusta ja trooppista hedelmää taustakuorossa, mutta maltaisuus on jäänyt basistin osaan samalla kun keveän havuisa mäntyisyys jo crowd surffaa. Jälkimaussa huudetaan encorea katkeron osalta, vaikkakin tasapaino on yllättävän hyvä.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, pehmeä ja helpohkosti juotava. Ei hassumpi.
Punk IPA osoittautuu lopulta mahtavaksi sessio juomaksi. IPA:si taas ei hassumpi, mutta kärkeen silti; niin pitkä on matka.. Kaipaisin hieman lisää havuisuutta ja runkoa. Voltit 6,5% ja suhteessa lisää Chinookia ja Simcoeta. Alkoon 3€/tölkki?
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 15 -> Yhteensä: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti