Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 24. marraskuuta 2011

Omasta panimosta: Aloha Amber Ale

Oluen speksit:

Mikä: Kouvostoliiton Olut - Aloha Amber Ale, Amber Ale, Suomi
Mistä: Kotoa
Hinta: Ei laskettu
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 6,5%, katkero: 65ebu ja väri: 33ebc
Nippelitietoa: IPA:si liian tumma ja Amberin äärirajoilla muuten. Sellainen on toistaiseksi Aloha nimellä kulkeva olut. Humalina kombinaatio: Magnum, Nelson Sauvin, Riwaka, Amarillo ja Citra.


Jouluoluiden maistelun puuduttaessa päätin korkata yhden "Tropical IPA" työnimellä kulkeneen oluen. Tyyliltään tämä on jotakin IPA:n ja Amberin välimaastoa. Humalapuolella melkoinen kattaus tropiikkia. Nelson Sauvin, Citra, Amarillo ja Riwaka tuovat kukin itseään esiin. Maltaiden osalta linja oli itselleni kohtalaisen perinteinen: Pale-Ale, München, karamelli ja keksimaltaita.

Ulkoisesti olut on punertavan ruskeaa, vaahto on komea ja kestää loppuun asti.
Tuoksussa on selvästi trooppista hedelmäisyyttä, greippiä, appelsiinia, sitrusta, passionhedelmää ja hieman mansikkaisuutta. Aavistus makeahkoa maltaisuutta alla.
Maussa samaa trooppisuutta, greippi ja sitrus paremmin esillä. Hieman karamellista maltaisuutta taustalla. Jälkimaussa hennosti katkeroa, sekä hieman alkoholia.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, pehmeä, kohtalaisen matalahiilihappoinen.
Ylipäänsä on todettava, että tässä satsissa tuntuu pulloissa olevan pieniä eroja, testissä olevassa enemmän greippisyyttä kuin aiemmassa, joka oli uskomattoman hedelmäinen (Tiedä sitten missä syy). No oikein maistuva ja miellyttävälle tuoksuva 13l erä. Vaatii kevyttä viilausta vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti