Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 14. marraskuuta 2011

Jouluoluet testissä 1 - Svaneke Jule Spektakel

Oluen speksit:

Mikä: Svaneke Jule Spektakel, Vahva Belgiale, Tanska
Mistä: Alko
Hinta: 6,02€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 8%, katkero: 27ebu ja väri: 70ebc
Nippelitietoa: Borholmin saarelta kotoisin olevan pienpanimon jouluolut. Yhdistelmä seitsemää eri mallasta, kahta jenkkihumalaa (Amarillo&Simcoe) ja päälle Trappistihiivakanta.

 Jouluoluet ovat taas täällä ja tänään aloitamme sarkamme Tanskan suunnasta.
Borholmilta tuulee taas Alkoon asti. Tutulta Svaneken panimolta pöllähti monopolin hyllyyn speksien perusteella niin kummallinen yhdistelmä, ettei edes RateBeer tunnu tietävän oluelle tyyppiluokitusta (Siellä Tripel, minusta vahva belgityylinen ale). Hinta on hieman jäätävä ja jos tämä ei osoittaudu huipputuotteeksi, jäävät ostokerrat tähän yhteen. Mennäänpä asiaan.

Tsuff, korkki auki ja lasia alle. Ulkoisesti edessä on selvästi hyvin tummaa olutta, syvän rubiininpunaista, lähes mustaa. Vaahto on niukanpuoleista ja leviää lasin reunoille hetkessä.
Ensi nuuhkaisu on makeahko, kevyesti mausteinen ja hieman hiivainen. No lievästi kypsää hedelmäisyyttä, appelsiinia, hennosti lakritsaa ja suklaata tässä on.
Maussa päähuomion vie kuitenkin reilu annos mansikkahilloa. On tässä rusinaa, hieman anista ja sitrustakin. Karamellista makeutta, joka on siinä rajoilla ettei ole aivan siirappista. Lopussa paahteisuutta ja hieman yrttistä humalaa.
Suutuntuma on vain keskitäyteläinen, hieman ohut ja alkoholi polttaa lävitse.
Svanekella on kyllä nyt pantu sellainen soppa, ettei tästä minun tulppaanin mallisella "lusikalla" ota selvää. Henkilökohtaisesti kohtalaisen vaikea arvioida tätä, muuten kuin seuraavalla toteamuksella: "Ei jatkoon".
Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 6/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 12/20, Yhteensä: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti