Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 25. marraskuuta 2011

Jouluoluet testissä 5 - Liefmans Cuvee-Brut

Oluen speksit:

Mikä: Liefmans Cuvee-Brut, Sour Ale, Belgia
Mistä: Alko
Hinta: 4,89€/0,375l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 6%, katkero: 8ebu ja väri: 50ebc
Nippelitietoa: Kirsikoilla maustettu hapan ale, jota panimo käyttää klassisesti avosammioissa. Valmis olut on sekoitus eri-ikäisiä oluita. Panimon tuotteista Goudenbandia on toisinaan näkynyt Suomessa. Huom. Ei sisällä esansseja, tms, vaan on ns. "luonnon omin maustein".

Tänään edessä on paluu jouluoluiden maailmaan. Lasissa jo erikoisesti muutamissa lehdissä samalla, erikoisella, tavalla arvioitu Liefmans Cuvee-Brut, tuttu jo viime vuodelta. Tässä näyte yllämainitusta: "Raati ei halunnut antaa hedelmäoluterikoisuudelle arvosanaa samassa kategoriassa oluiden kanssa."
Jännä juttu, mutta kyllä tämä ihan samalla tavalla olutta on kuin mm. Satakunnankansassa, Kymen Sanomissa, yms julkaistun testin muutkin oluet ovat. Koska en koe moisen arvion tekevän oikeutta millekään oluelle päätän korjata vahingon.
Olut tulee komeassa paperikääreessä ja pienessä skumppapullossa, joten juhlava tuote ainakin on ulkoisesti. Viime vuoden puolella arvioin oluen näin:
"Liefmans Cuvee Brut on kyllä komeassa kääreessä, tohtiiko tätä avata, pohdin ennenkuin avustava erotuomari olikin jo pullon avannut. Kyseessä on siis viininpunainen, niukkavaahtoinen olut. 
Tuoksussa on vahvasti kirsikkaa, sekä omenaista happamuutta. 
Maultaan Liefmans on happamahkon kirsikkainen, taustalla aavistus sokeria ja karamellia taustalla. Jälkimaultaan hieman kuivahko, puinen. 
Suutuntuma on keskitäyteläinen, suht helposti juotava. Summa summarum. Liefmans Cuvee Brut on kyllä pätevä kriek/hapan ale kombinaatio, joka toimii ja tulee vielä näyttävässä pakkauksessakin."

Jos tätä nyt täydentämään lähtisin, niin ulkonäkö on pysynyt samana, vaahto ehkä parempi kuin edellisvuonna.
Tuoksupuolella selvästi kirsikkaa, hieman hapanta omenaisuutta, mutta myös sokerista makeuttakin.
Mausta muuten samaa mieltä muuten, mutta pientä marjamehuisuutta tässä selvästi on.
Suutuntuma on nippanappa keskitäyteläinen, alkoholi kokonaan piilossa, juotavuus helppoa.
Ja loppujen lopuksi.. Edelleen maistuva ja kiintoisa olut. Sopii varmasti aloittelijankin suuhun, mikäli kirsikkaisuus ei säikäytä. Häviää toki kunnon Kriekille ja monille maustamattomille "Soureille".
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 14 -> Yhteensä: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti