Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 4. lokakuuta 2011

Sadonkorjuu Messuraportti

Lahden Sadonkorjuu messut olivat mennä viikonloppuna ja siellä oli paikalla myös Tuopin Ääressä bloggaaja.
Kyseessähän oli siis vilja-alan messut ja leipääkin sai, kaiken muun syötävän, lisäksi kassikaupalla ilmaiseksi. Meidän poppoon reissu painottui toki oluisiin ja oli hienoa huomata paikalla pahuksen hyvä kattaus kotimaisia pienpanimoita, parempi kuin vaikkapa kesän Lahden SOPP:ssa.
Mutta missä oli yleisö? Lauantai päivänä hallissa oli porukkaa yllättävän vähän (en tiedä illan sadonkorjuujuhlien tilannetta). No tilanteessahan oli toki se hyvä puoli, ettei hanojen ääreen tarvinnut jonottaa ja hieman pitkästyneen näköiset panimoiden edustajat ehtivät vaihtaa kuulumisia.
Meidän osastomme saapui paikalle noin puoli yhden nurkilla, haalimme lasit ja kiersimme muut viljapuolen tiskit ja haalimme, pahuksen maistuvaa, leipää muutaman kassin mukaan.
Olutpuolelta tuli testattua mm. seuraavat:

Beer Hunters:
Välipala Savukaura Stout, joka jäi mieleen prosentteihin nähden maistuvana, kevyen savuisena stouttina.
Kili Bitter, jota oli kokeiltava, koska olut tuli muistaakseni suoraan Amarillolla ladatun hop backin lävitse, tuoksu olikin pahuksen tuore.
CCCCC IPA, tuli jo stadin puolella tutuksi, voitti sarjassaan Siperian ja on yksi maan parhaista India Pale Aleista.
Amber Lager, kaveri tarjosi osan, oli muistaakseni kohtalaisen humalainen tyyliin nähden.
Mustacheherukka Stout, Sen verran erikoinen kombinaatio, että oli pakko kokeilla. Tavallaan tykkäsin ja tavallaan kyseli itseltään, miksi olo on kuin joisi mummon tekemää mustaherukkamehua. Kaveri ei pitänyt, mutta veikkasinkin melkoiseksi veden jakajaksi.

Saimaan Juomatehdas:
Marsalkka Pils (liekö sama kuin Rokrammi pils?), keveä vähän ruohoinen perus pils, ei oikein innostanut.
(Harmi ettei Bruuverin tuotteita ollut)

Plevna:
Oktoberfest, oli joukon nyyppärin valinta ja tyylissään maistuva, ei häpeä yhtään maistamieni germaanien rinnalla.
Siperia: Siperia neitsyys pamahti, niin hyvää kuin odotinkin, oli pakko ottaa iso tuopillinen.
Smörre IPA: Keveähkö perus ipa, ehkä vähän reilummin humaloitu amber ale olisi lähempänä tyyliä, ei huono.

Malmgård:
X-Porter, otin huikan kaverilta, edelleen yksi maan parhaimpia portereita.
HODA: Toinen kauan kaivattu, pahuksen katkeraa, mutta hyvää.

Tässä vaiheessa kello löikin jo kymmentä vailla viittä, harmi ettei enempää ehtinyt. Tässä vaiheessa ovet lyötiin kiinni pariksi tunniksi, ennen illan "sadonkorjuujuhlaa", josta olisi kaiketi pitänyt maksaa, älyttömästi, uudestaan sisään?

Seurueemme eteni seuraavaksi Teerenpeliin, jossa ei ollut käytännön tasolla mitään kiintoisaa, Ayingerin Fest-Märzeniä oli hanassa, ei huono oktoberfest.
Sapuskan kautta kävimme vielä Metrossa yksillä, harmi ettei tämänkään paikan valikoimissa ollut mitään uutta. Seurueemme siirtyi sitten junalla Kouvolaan ja aamun aikanaan valjetessa nukkumaan.

No mitä jäi käteen?
Nippu uusia tikkejä tietysti, osa jo pitkään etsittyjä. Loistavia oluita ja hyvää leipää. Lasinpesupisteellä lasin sai vaihdettua suoraan puhtaaseen, jos halusi, mikä oli erinomaista palvelua. Vesipisteitä en nähnyt, mutta Olvilta sai pieniä kivennäisvesi pulloja ilmaiseksi, joten suun huuhtelu kävi helposti.
Messuille olisi toisaalta toivonut enemmän väkeä-> enemmän tunnelmaa ja parempi kannattavuus, toivon, että tapahtuma saa jatkoa pienin viilauksin.

Olutpuolen "tietoiskut", erityisesti Silja Homeen pitämä "esitys" olisi ehkä kaivannut laajemmankin yleisön, asiaa tuli ja siitä kiitos.
Kaikenkaikkiaan antoisat messut, aukioloaika voisi päivällä olla pitempäänkin auki ennen illan juhlia ja tarvittaessa avata ovensa vaikka kahdeltatoista/yhdeltä, ja/tai paremminkin pitää auki yhtä soittoa. Paljon olisi ollut vielä maisteltavaa, mutta aikaa ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti