Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 31. lokakuuta 2011

Olutarvioissa: T'IJ Struis

Oluen speksit:

Mikä:  T'IJ Struis, Vahva Belgityylinen ale, Hollanti
Mistä: Ulkomailta
Hinta: n. 2,09€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 9%, katkerosta ja väristä ei lukuja.
Nippelitietoa: T'IJ:stä satuiltu panimon Columbuksen yhteydessä. "Dubbed a barleywine style by the brewery, but with added complexity and a strong Belgian twist. A powerful, dark beer."



Pano päivän päätteeksi vahva belgityylinen ale Hollannista. Ämpäriin päättyi 14l Imperial Stouttia, OG 1.100, laskennalliset EBUT 110 ja väri 115ebc. Mallassaldosta 11% paahdettua ohraa ja suklaamallasta, 8% karamellimaltaita (60 ja Special B), lisäksi hieman ohrahiutaleita. Humalina Magnum, Columbus, Fuggles ja Willamette. Samalla tuli laitettua muutama desi bourbonia marinoimaan 80g tammilastuja.. Nyt lasissa siis T'Ij Struis. Pulloa avatessa olisi tiskiallas ollut oikea paikka avata, osa oluesta kun päätti ennakoida ja suorastaan hypätä lasiin. No maistetaanpa..

Ulkoisesti samean ruskeaa paksuvaahtoista olutta. Jättää kivasti pitsiä Leffen lasiin.
Tuoksussa selvästi brettaa; omenaista happamuutta ja nahkasatulaa. Alta puskee kuivattua hedelmää ja hieman paahdettua maltaisuutta. Hieman suklaata ja mausteita.
Maultaan tämä on hyvin kummallinen yhdistelmä makeahkon suklaista maltaisuutta, toffeeta ja "barnyardia", nahkasatulaa, villiä hedelmäisyyttä, hapanta omenaa ja hieman mausteita.
Suutuntuma on kohtalaisen täyteläinen, silti yllättävän helposti juotava ja pehmeä. Alkoholi hieman paistaa alta.
T'Ij Struis on kyllä niin hämmentävä kombinaatio, ettei oikein tiedä onko tämä nyt hyvää vai ei. Barleywinea ja Orvalia sekaisin? Ristiriitainen, mutta sehän tästä kiintoisan tekeekin, ei ainakaan tylsiä hetkiä tule tämän äärellä.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti