Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 10. lokakuuta 2011

Olutarvioissa: Great Divide Hercules Double IPA

Oluen speksit:

Mikä:  Great Divide Hercules Double IPA, Double IPA, USA
Mistä: Ulkomaat, olutravintolat
Hinta: n. 3,5€/0,355l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 10%, katkero: 85ebu, väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Tästä Coloradolaispanimosta on tarinoitu Yetin yhteydessä. Tyylinä siis "tupla ipa", "Hoppier, maltier and with more alcohol than a standard IPA, Hercules Double IPA definitely is not for the faint of heart."


Tänään alkaneiden vapaapäivien kunniaksi lasiin soljahtaa Herculesta, ei sitä Disneyn versiota, vaikka tämäkin saapuu rapakon takaa. Titan IPA, eli panimon normi IPA, oli tyylissään upea, joten odotukset ovat kohdillaan.

Lasiin kaatuu punertavan oranssia olutta jättäen pinnalleen ohuehkon, mutta tiiviin kermaisen vaahdon.
Tuoksussa makeahko siirappisuus iskee nenään samantien voimalla seitsemän veljen (Aleksis Kiven päivä..). Kukkaisaa sitruksisuutta riittää, hieman ananasta, keveästi trooppista hedelmää ja hennosti havuisuutta. Tuoksu on miellyttävä ja hyvin klassinen tyylissään.
Maussa humala syöksyy kitalakeen tahmean siirappisen maltaisuuden tuodessa tasapainottavaa kombinaatiota, jota suu kaipaa. Ananasta, sitrusta, greippiä ja kuivattuja hedelmiä. Taustalla hyökyy lisää toffeista maltaisuutta, joka jää viimeistään jälkimaun havuisen humalanpuraisun tieltä kokonaan pois.
Suutuntuma on melkoisen täyteläinen, täyslaidallinen humalaa ja 10% alkoholia, joka ei pahemmin maistu lävitse, tarkoittaa sitä, että runko on kunnossa. Hiilihappoja sopivasti pitämässä juotavuutta kohtalaisena.
Great Divide Hercules tuli ja esitti melko tyylipuhtaan suorituksen tyylissään, ei ehkä urotekojen veroinen, mutta upea olut silti. Esitys on päättynyt yleisö taputtaa ja kurkistaa pullon pohjalle, vieläkö sitä jäi?
Pisteet:
Tuoksu: 9/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 16/20, Yhteensä: 41/50.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti