Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 6. lokakuuta 2011

Olutarvioissa: Meantime Yakima Red

Oluen speksit:

Mikä:  Meantime Yakima Red, Amber Ale, Englanti
Mistä: Maitokaupat
Hinta: n. 4,5€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4%, katkerosta ja väristä ei arvoja
Nippelitietoa: 5:llä eri humalalla, Yakima Valleyn kuuluisalta humalan viljelyalueelta, pantu amber ale. Meantime(perustettu 1999) tunnetaan suomessa paitsi hauskan muotoisista pulloistaan (esim. coffee, chocolate porter), myös kaupoissa/Alkoissa näkyneistä oluista, kuten IPA, Wintertime, London Lager, Pale Ale.

Tänään vaihteeksi maitokaupasta poimittua Meantimen kausiolutta Yakima Red:iä. Kyseessä on hieman jenkkityylinen keveä amber ale. Korkataanpas tämäkin.

Meantime Yakima Red on kuparisenoranssi amber ale, vaahdoltaan ihan mukiinmenevä, joskin hajoaa pian lasin reunoille.
Tuoksusta tulee hieman Brewdogin 5.a.m mieleen. Samantyylistä makeaa karamellista maltaisuutta yhdistyen trooppiseen hedelmäisyyteen ja hentoon sitruksisuuteen Taustalla hieman käynnyttä hedelmäisyyttä ja mansikkaa. Tuoksu paranee selvästi lämmetessään.
Maku taas on keveän trooppisen hedelmäinen, hieman karamellinen ja aavistuksen mansikkainen. Jälkimaussa keveästi sitrusta ja ruohoa.
Suutuntuma on lähes keveä, helposti juotava, ehkä aavistuksen vetinen.
Yakima red on prosentteihin nähden varsin maukas esitys tyylissään. Tukevammalla rungolla ja ronskimmalla humaloinnilla nousisi uudelle tasolle. Samaan hintaan saa toki parempiakin, mutta maitokauppavahvuiseksi ja maitokauppojen "tuontiolut hinnoilla" voisi ostaa toistekin.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 2/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti