Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 9. marraskuuta 2012

Paluu juurille: Guinness Draught Oluen speksit:

Mikä:  Guinness Draught, Dry Stout, Irlanti
Mistä: Maitokaupat, Alko, Ravintolat
Hinta: n. 3,2€/0,44l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,2%,  katkero: 25ebu ja väri: 102ebc.
Nippelitietoa: Vuonna 1759 avattu Guinnessin panimo on kenties yksi tunnetuimmista olutbrändeistä maailman laajuisesti. Nykyään Guinness on osa jättimäistä Diageo konsernia (mm. Kilkenny, Tusker, Johnnie Walker, Smirnoff, Baileys, Bushmills, jne). Tölkki sisältää widget kapselin, joka synnyttää typen ja hiilidioksidin avulla olueen kermaisen vaahdon.Tänään. Siis eilen oli Stout päivä, missasin sen, joten tänään otamme asian takaisin.
Edessä tölkillinen klassikoiden klassikkoa; Guinness Draught. Tuo yhtäaikaa yli ja aliarvostettu juoma, joka kuuluu mielestäni niiden oluiden joukkoon, joita olisi jokaisen pakko maistaa kerran elämässään. Guinness on täyttä brändiä, historiaa ja tarinoita. Niitä on lukemattomia lähtien mallastamattoman ohran veronkierrosta aina Boris Orloon ja Koffin Porterin hiivakannan alkuperään asti. Omalla kohdallani juuri tämä Irlannin musta kulta aiheutti viimeisen kipinän tämän harrastuksen syntyyn, joten Guinnessillä on tärkeä paikka omassa historiassani. Nykyään tätä tulee juotua selvästi harvemmin, mutta etsiessäni maistuvaa sessiojuomaa tämä on erittäin pätevä vaihtoehto. Sweet as buttermilk, but stronger than tea. Olut on ehdottomasti sosiaalinen juoma, niin moni kuppilailta tämän parissa on mennyt maailmaa parantaessa, joten nyt se Irish pub song soimaan ja stouttia naamaan. Perjantai illan epistola alkaa, black friday rule.
Tsufffffffffffff se sanoo ja kuplaa puskee tölkin pintaan. Lasiin kaatuu hissukseen tasoittuvaa mustaa olutta ja se vaahto.. Widget on puhdasta dopingia ja vaahto aiheuttaa pisteiden kohoamisen toiseen potenssiin. Kaunista ja niin kermaista.
Vaahto pysyy oluen päällä maailman tappiin, ellei sitten juo tätä kuuluisalla seitsemällä huikalla.
Tuoksu tässä on keveä ja mieto. Kevyesti hedelmäisyyttä, paahdettua maltaisuutta, kahvia ja "pajunkuorta". No eipä tämä mitään tuoksuttelu tavaraa olekkaan, joten otetaanpa huikkaa.
Keveän paahteinen, hennosti kahvinen ja aavistuksen hedelmäinen on Draughtin makumaailma. Taustalla keveästi katkeruutta ja häivähdys savua. Edelleen kovin yksinkertaisesti. Jälkimaku on kuiva, mutta pehmeä.
Suutuntumaltaan tämä Dry Stout on kevyehkön ja keskitäyteläisen välimaastoa, matalasti hiilihappoa ja helppo juoda. Pehmeä ja sangen kermainen.
Guinness Draught ajaa edelleen asiansa. Tämä on sen luokan oluita joita ei tanskan annoksia nautita pikkurilli pystyssä, vaan tuoppia toisen perään paikalliskuppilassa hyvässä seurassa. Taustalle hieman Flogging Mollya ja ollaan lähellä loistavaa perjantai illan tunnelmaa.
Pisteet:
Tuoksu: 6/10, Ulkonäkö: 5/5, Maku: 6/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 13/20, Yhteensä: 33/50
Korkin kääntöpuoli:

Korkin kääntöpuoli on anonyymi satunnaismaistelija ja oluen, siis kaljan viihdekäyttäjä. 

Gines on parasta mitä Irlannista on koskaan tullut, paitsi Kilkenny, se on viel parempaa. Kaupas nää on ärsyttävän kalliita, mutta pubis on pakko kiskoa aina parit. Upeaa, maukasta ja niin St. Patrick Day:mäistä. Yhdet samanlaiset, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti