Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 20. marraskuuta 2012

Jouluoluet testissä: Haandbryggeriet NissefarOluen speksit:

Mikä:
Haandbryggeriet Nissefar, Savuolut, Norja
Mistä:
Alko
Hinta:
6,59€/0,5l
Lukuja:
Alkoholipitoisuus: 7%,  katkero: 38ebu ja väri: 185ebc.
Nippelitietoa:
Haandbryggeriet on v. 2005 avattu norjalaispanimo, jonka vuosituotanto on n. 350000l. Tuotteista on Alkon hyllyissä käynyt mm. Norwegian Wood ja Påskegodt (Arkadiassa sitten enemmänkin). Nissefarin humalina Northern Brewer ja Cluster.Tervehdys. Marraskuun sateet alkavat päivä päivältä taittua kohti joulukuutta ja jouluolut testaus on edennyt Norjaan. Nögnen, eli nönnön "paikan" peri Haandbryggeriet jouluisella Nissefarillaan. Panimon tuotteista muistan parhaiten joskus keskitasoisen ja harvemmin upean Norwegian Woodin, sekä erään kevään Påskegodtin, josta en yhtään hyvää pulloa saannutkaan. No toivottavasti tämä on panimolla jo eilistä ja tänään edessä olisi tasalaatuinen olut. Nykyversion Nissestä on käsittääkseni savuporter, joten kiintoisia hetkiä on edessä. Pullo on hintatasoltaan ikävän norjalainen, joten laadun on oltava kivikovaa tasoa, eikö?
Joten korkki pois ja tonttua lasiin.

 Ulkoiselta habitukseltaan "Nisse" on mustaa kultaa hyvällä ja kestävällä vaahdolla. Ulkonäkö on yksinkertaisesti kaunis ja pitsiä jättävä.
Tuoksutellessa esiin tulee ensimmäisenä nuotiomainen savuisuus ja hiven katajaa. Tämä on porteriksi ihan sopivalla tasolla ja varsin miellyttävää. Seuraavaksi estradille saapuu kahvinen paahteisuus ja häivähdys vanhaa suodatinpussia ja hieman happamuutta. Taustalla leijailee keveästi ruisleipää, josta on uunissa hieman reunat palaneet. Jokin minussa assosioi tuoksun kokonaisvaikutelmaan samaan hieman ällöttävään fiilikseen, mikä syntyy lähes jokaisessa oluessa, johon on lisätty kahvia. Tiedättekö; happamahkoa ilmastunutta vanhaa sumppia, suodatinpusseineen ja päälle savua. Ei iske kokonaisuudessa, vaikka savuisuus onkin miellyttävää. Ristiriitainen kyllä.
Maussa on maitokahvimaista paahdetta, kevyesti tervattua köyttä ja nuotion hiillosta. Happamahkoa palaneisuutta, sanon ihan reilusti, että tuhkainen. Leipää seassa, mutta jälkimaku onkin kuivaa puutta, niin hyvää puuta se on. 
Suutuntuma on ikävän kevyt. 7% savuporteri vaatisi jo sopivan muhkeaa runkoa, mutta tämä on vaatimattoman keskitäyteläinen, kuivahkon happamahko ja melko helposti juotava.
Nissefar ei nyt kyllä kolahda. Ainekset olivat kunnossa, mutta loputulos jäi matkalle. Liikaa "lisätyn kahvimaista" happamuutta ja kevyttä palaneisuutta. Lisäksi aivan liian keveä runko paahteelle. No glögimausteet sentään puuttuivat, mikä on ihan positiivista, mutta olut huutaa selvästi "Lisää mallasta, hiutaleita, mitä vaan".
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 13/20, Yhteensä: 35/50
 

Korkin kääntöpuoli:

Korkin kääntöpuoli on anonyymi satunnaismaistelija ja oluen, siis kaljan viihdekäyttäjä. 


Pikkulauantaina pitää olla bisseä ja nyt sitte hifistellään jollain megakalliilla öljymaan Nissefaril. Siis melkein 7€ per pullo, tän on pakko olla vähintään orgasmi suussa tai jotain naminamia.
Ulkonäkö on kivan stoutmainen, tykkään. Tuoksu tuo mieleen, kun kaveri intis läikytti pakkikahvit kamiinan kylkeen, eli palanutta kahvia, sukkamehua, savua ja konetuliaseita. Miehekkään vahvaa tavaraa.
Hörps, maku taas.. Kuusikkotien Kesoil iltapäiväl, kolme tuntia vanhaa kahvia kärpäsineen. Nokitan viel hiiltyneellä pizzankuorel. Missä makeus?
Suussa palanutta vanhaa kahvia, paksua ja ikävää.
Tää käsipanimon jouluölvi ei kyl loppujen lopuks maistu. Haju oli viel miehekäs, mut maku on jo niin machon överihiiltynyttä, että menee johonkin Duudsonit tasolle tän juominen. Kertaostos, eikä pysty vetään edes kunnon nousua, liian jäykkää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti