Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 16. marraskuuta 2012

Jouluoluet testissä: Mikkeller Red/White Christmas



Oluen speksit:

Mikä: Mikkeller Red/White Christmas, Witbier, Tanska
Mistä: Alko
Hinta: 10,87€/0,75l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 8%,  katkero: 57ebu ja väri: 42ebc.
Nippelitietoa: Red/White on hybridi witbierin ja red alen väliltä. Raaka-aineina: Wiener-, karamelli- ja pale ale -maltaat, vehnähiutaleet, mallastamaton vehnä, humalina Magnum, Saaz, Simcoe, Tomahawk ja Amarillo, mausteina appelsiininkuori ja korianterinsiemenet, hiiva ja vesi.



Perjantaita kaikille. Tänä iltana edessä olisi urakkaa koko 0,75l edestä. Alkoon ei tälle vuodelle saapunut Santa's Little Helperiä, saati Fra Via Til:iä ja kumppaneita. Sen sijaan punavalkoinen joulu koittaa melko kiintoisien speksien perusteella. On yhdistetty kahta oluttyyliä ja lyöty keittoon reilusti humalaa. Jännä nähdä miten turha herkkämielinen Saaz on tässä keitossa, kun mukana on ameriikan isot pojat Simcoe, Amarillo ja Tomahawk (eli Columbus, eli Zeus). En oikein tiedä mitä odottaa? DIPA:a witbier mausteilla vai överiksi vedettyä "Imperial Wit:iä" tyyliin Not Just Another Wit. Korkki pois ja näemme mihin suuntaan vaaka heilahtaa, raskasta sarjaa ainakin.

 
 Ulkoisesti kauniin meripihkaisen punaruskea olut suurella vaahdolla. Yllättävän kirkas ennakkofiilikseen nähden. Vaahtokin vaikuttaa kohtuullisen kestävältä, hienoa.
Tuoksu on...tuttua. Tästä tulee jokunen IPA satsi mieleen, eikä ihme. Amarillo ja Simcoe on kohtalaisen tuttu yhdistelmä. Tuoksu on vahvan humalaisen hedelmäinen, melko karkea itseasiassa. Mäntyä, appelsiinia ja greippiä näin päällimmäisenä. Alla hieman karamellista makeutta ja lopuksi alkoholia. Itseasiassa DIPA/Barley Wine osastoa lähinnä tuoksun puolesta, en nyt ihan witbier fiilistä tästä saa (Onko hyvä vai huono? En tiedä). Lämmetessä saa keveän mausteisen bonuksen päälle.
Maussa reilusti humalaa ja katkeroa. Greippisyyttä, mäntyä ja reilusti suuta kuivaavaa katkeruutta. Taustalle hiipii hiven makeutta, mansikkaa ja kevyesti mausteisuutta. Jälkimaku puskee lisää katkeruutta. Melkoista humaloinnin ilotulitusta tästä tulikin. 
Suutuntuma on kohtalaisen täyteläinen, hivenen saippuainen ja kuivahko. juotavuus on yllättävän passelia ja alkoholi kohtalaisesti piilossa.  
Red/White Christmas tulee puskista ja yllättää. DIPA:a jouluksi? Alko onnistui nyt kyllä yllättämään, vaikken etikettiä lukuun ottamatta tässä mitään kovin jouluista koekkaan. Suuta kuivaava katkeropommi, joka jää hieman raa'aksi.
Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 37/50
 



Korkin kääntöpuoli:

Korkin kääntöpuoli on anonyymi satunnaismaistelija ja oluen, siis kaljan viihdekäyttäjä. 

Justjoo, viimeks jäi se Ankkuribisse testaamatta, siistin mallinen pullo muuten. 8% witbier kuullostaa ihan perjantailta, saako tähän sitruunanviipaleen messiin?
Ulkonäkö....täh. Ihan kiva, mutta odotin huugomaista kilju "lookia".
Tuoksu: Tää on ihan ku sun keittojas. Humalaa, ei muuta.
Maku: Aivan hirveän kitkerän katkeraa myrkkyä, ei iske kiitos vaan.
Suutuntuma: No..tuntuu suussa kuivalt ja kitkerältä, epätasapainotonta
Ylitsepääsemättömästi aivan hirveää, ihan pilalla, nyt on koko perjantai pilalla, ellei saada uutta pulloa, jotain juomakelpoista ja kupoli sekasin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti