Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 28. kesäkuuta 2011

Olutarvioissa: Oakham Citra

Oluen speksit:

Mikä: Oakham Citra, American Pale Ale, Englanti
Mistä: Ruokakaupat
Hinta: n.4,4€€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,6%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Oakhamin panimo avattiin perjantaina 13 lokakuuta 2006 ja mainostaa olevansa ensimmäinen brittipanimo, joka käytti Citra humalaa oluessa. Juurikin tästä amerikkalaisesta humalasta sai olut nimensä, kyseessä siis ns. Single hop olut.


Oli sateinen maaliskuun ilta. Oli St. Patricks day, mutta blogistin olohuoneen virkaa ajava pubi oli vielä remontin kourissa, joten oli pakko tyytyä korvikkeeseen. Läheinen ruoka-ja olutravintolaa yhdistelevä kuppila oli auki ja sieltä hyllyn kupeesta iski kuvassa oleva "humalapeikko" blogistille silmää..Guinnessin nauttiminen sai jäädä sillä kertaa ja valinta ei ollut huonompi. Olut jäi sitten hetkeksi unholaan, kunnes törmäsin siihen kauppareissulla, jälleen sama tarina ja nyt tämä pahalainen on lasissa taas.
Muodikkasti Citra humalalla varusteltu apa/golden ale, kiinnostaa jo siksikin, että pakastimessa olisi pussillinen citraa odottamassa käyttöä. Kaavailin sekoittavani sitä ehkäpä Nelson Sauviniin ja Riwakaan. Ehkä vielä vähän Amarilloa keitokseen..
No asiaan ja tähän päivään, tähän hetkeen.

Oakham Citra on vaalean kullankeltainen olut todella niukalla ja heikolla vaahdolla. Tuoksussa on Citra humalasta tulevaa hieman litsiä muistuttavaa aromia. Lisäksi kevyttä sitrusta ja troopista hedelmäisyyttä.
Maultaan Oakham citra on litsinen, aavistus karviaista ja sitruksisen ruohoista humalaa. Taustalla hennosti maltaisuutta. Jälkimaussa hieman sitruunamelissaa muistuttava maku, kunnon humalan puraisu uupuu.
Suutuntuma on keveän ja keskitäyteläisen välimaastossa, helpohkosti juotava ja matalahiilihappoinen olut.
Citra on kyllä ihan miellyttävä yllätys. Citra toimii oluessa hyvin, maitokauppavahvuiseksi ale puolen olueksi mainio ja maistuu näin kesällä raikkautensa puolesta paremmin kuin alkukeväästä.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 2/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti