Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 4. kesäkuuta 2011

Olutarvioissa: Svaneke Session Pilsner

Oluen speksit:

Mikä:  Svaneke Session Pilsner, Pils, Tanska
Mistä: Alko
Hinta: 4,37€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5%, katkero: 25ebu, väri: 10ebc.
Nippelitietoa: Svaneken panimo sijaitsee Bornholmin saarella Tanskassa. Panimo on kooltaan pienehkö ja tämä panimon "sessiopils" on ryyditetty yhdistämällä muodikkaasti amerikkalaista humalaa (ilm. amarillo) tsekkiläiseen humalaan (ilm. Saaz).


Alkon kesäoluet ovat rantautuneet pikkuhiljaa ympäri hikoilevan Suomen. Tänään testiin astuu Svaneken Session Pilsner. Svanekelta nähtiin pari vuotta takaperin mainio Skipper Clements (apa) kesäolutvalikoimassa ja tuoreimpana Catch 22 (schwartzbier). Pakko todeta, että Svaneken viimeaikaiset oluet eivät ole pahemmin ihastuttaneet. Lähinnä hinta ja laatu ovat olleet kuin lähestymiskiellossa oleva pariskunta. No annetaanpa tämän pilsin aloittaa puhtaalta pöydältä ja puhdistetaan pöytä tuoretta maistelua varten.
Lasiin kaatuu kullankeltaista olutta jättäen pinnalle ohuen vaalean vaahdon, joka hajoaa suhteellisen pian.
Tuoksussa on selvästi amerikkalaissävyjä, jopa niin paljon, että voisin kuvitella nuuhkivani pale-alea, tai golden alea. Sitrusta, appelsiinia ja hieman kukkaisuutta. Lasia hieman pyöritellessä lasia hieman saan myös viljaista maltaisuutta ja hieman keksiä.
Maussa on hieman greippiä, sitrusta, ruohoisuutta ja aavistus mäntyä. Maltaisuus on ehkä aavistuksen taka-alalla, ollen tutun viljainen ja hennon leipäinen. Jälkimaussa hieman suutakuivaavaa katkeruutta, maku jää suuhun melko pitkäksi aikaa.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, hiilihappoinen ja kohtuu helposti juotava.
Svaneken Session Pilsner yllättää hieman, oletin sen olevan tyypillinen hieman ylihintainen pienpanimo pils, joka ei tarjoa mitään kiintoisaa otetta tähän hieman loppuun kaluttuun tyyliin. Siihen nähden tämä on melko onnistunut tuotos ja pahuksen virkistävä hikisen päivän päätteeksi saunan jälkeen. Saatanpa ostaa toisenkin pullon jossain vaiheessa, vaikka hinta on hieman ikävähkö.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 2/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti