Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Olutarvioissa: Saison de dottignies

Oluen speksit:

Mikä: De Ranke Saison de dottignies, Saison, Belgia
Mistä: Alko
Hinta: 4,74€€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,5%, katkero: 42ebu ja väri: 10ebc.
Nippelitietoa: De Ranke tarkoittaa suomeksi humalasalkoa. Panimo on perustettu 1994 ja tunnetaan mm. De Ranken XX Bitteristä ja Cuvee De Rankesta.

Lahden reissu takanapäin ja muutaman työpäivän jälkeen palaa blogikin hiljaiselostaan. Palaan Lahden SOPP:n vielä jossakin välissä, kun vaan olisi aikaa. Viimeisiä Alkon kesäoluita edessä, kyllä skippaan Schneiderin Kristallit, San Miguelit ja Apfelbierit. Saisonia taas lasissa, sisälämpö +28c, joten nyt maistuu.. vai maistuuko?

De Ranken Saison kaatuu lasiin samean oranssina ja hyvävaahtoisena. Vaahto jättää kauniisti pitsiä lasinreunaan.
Tuoksussa hedelmäestereitä: Mangoa, hieman banaania. Sitrusta, yrttisyyttä ja hyvin kevyesti mausteita. Ei mikään hirmu voimakas tuoksultaan, mutta ihan miellyttävä.
Maussa on hedelmäistä mehukkuutta, makeaa maltaisuutta, yrttistä humalaa ja hieman sitrusta. Pieni pippurisuus tuntuu jälkimaussa yhdessä ruohoisuuden kera.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, pehmeä ja helposti juotava.
Saison de dottignies on kyllä ihan perushyvä Saison, jossa ei ole mitään vikaa, mutta tänä kesänä Nögnen Saison on valintani jo halvemman litrahinnan vuoksi. Saa nähdä jos ehtisi kesän aikana vielä testaamaan oman Saisonin ja Dupontin klassisen Saisonin.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti