Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Olutarvioissa: Laitila Kievari Humalainen

Oluen speksit:

Mikä: Laitila Kievari Humalainen, India Pale Ale, Suomi
Mistä: Ruokakaupat
Hinta: 2,79€€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 4,7%, katkero: 61ebu ja väri: 25ebc
Nippelitietoa: Kotimainen maitokauppa "ipa", brittiliäistä humalaa: EKG, Fuggles, First Gold ja Bramling Cross. Laitila on suurin pienpanimo Suomessa ja käyttää tuulisähköä valmistuksessaan. Tunnetaan erityisesti Kukko-sarjan oluistaan, sekä mm. wanhanajan limonaadeistaan.


Juhannukset on taas vietetty ja kuten kuvista voi hieman päätellä päätin pitkästä aikaa ruveta ex tempore panopuuhiin. Edessä pieni testierä neutraalilla ale-hiivalla pantua hieman pilsin ja kölschin välimaastoon jäävää "pseudolageria". Humalina Styrian ja Saaz, mallaspohjana pilsiä, hieman müncheniä ja vehnää, sekä aavistus carapilsiä. Olut maistuu tunnetusti näissä hommissa, joten kaappiin jäänneen kievarin kimppuun. Kievari sarjan Humalainen siirtyi tölkkiin Retaleen kanssa. Hintakin asettui kohtuulliseksi pulloversioon nähden, joten tätä on tullut ostettua lähikaupasta kohtuullisen usein viimeaikoina.

Laitilan Kievarisarjan Humalainen on oranssinkeltainen olut isokuplaisella ihan ok-vaahdolla, joka katoaa valitettavan nopeasti.
Tuoksussa sitrusmaista humalaa, kukkaketoa ja hieman ruohoisuutta. Aavistus maltaista makeutta taka-alalla.
Maku on sitruksisen humalainen, ruohoisa, mutta pientä tunkkaisuutta tästä löytyy. Aavistus toffeista mallasta jälkimaussa ennenkuin suun valtaa rapsakka humalointi. Toki panimon ominaismakua löytyy, mutta tällä kertaa vähemmän kuin tavallisesti, liekö humalointi syynä.
Suutuntuma on rungon ohuudesta johtuen hieman vetinen, mutta sen verran suutakuivaava että lähennellään keskitäyteläistä linjaa. Maku jää suuhun joksikin aikaa.
No ylipäätään Laitilan Humalainen on nimensä veroinen olut; humalaa löytyy mukavasti muihin kotimaisiin maitokauppatuotteisiin verrattuna, muistaen ettei täältä esim. HODA:a, yms valitettavasti saa. No hinnan alennuksen myötä tämän hintalaatusuhde on hyvällä tasolla ja tulee ostettua jatkossakin. Suosittelen saunan päälle ja sessiokäyttöön.
Pisteet:
Tuoksu: 7/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 3/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti