Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 25. helmikuuta 2011

Olutarvioissa: Mohawk Extra India Pale Ale

 
Oluen speksit:

Mikä:  Sigtuna Mohawk Extra India Pale Ale
Mistä: Systembolaget
Hinta: n. 4,1€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,5%, katkero: 127ebu. Väristä ei arvoa.
Nippelitietoa: Sigtuna on ruotsalainen melko uusi pienpanimo, perustettu 2005. Kyseessä on panimon "Tupla-IPA" melkoisella kattauksella erilaisia humalalajikkeita (Amarillo, Cascade, Centennial, Chinock, Columbus, Magnum ja Simcoe.)


Muhevk Ixtra IPA är ee ixtrem öl, helt i dee emereekunska fästkoostens ölbryggertredeeshun med mängder ef hoolme-a, hög elkuhulhelt ooch eeurm kumplexeetet. Färgee är gooldgool med dregneeng åt bärnstee. Dufftee her krefftigt hoomleerumetiska isleg med tydleeg ceetroos erum ooch turked frookt. Smekee är nyunsered med krefftig hoomlebeska ooch läng ifftersmek. Muhevk Ixtra IPA bryggs med peelsner-, pele-a-, mooneech-, ooch crystel melt, semt hoomlesurterna Emereellu, Cescede-a, Centenneeel, Cheenuck, Culoomboos, Megnoom ooch Seemcue-a.  Börk, börk, börk

Pahoittelen, panimomestarilla on selvästi ruotsalaisen kokin aineksia, kaikkihan muistavat Swedish Chefin Muppets Showsta.. Edellisen Lapin Kullan jälkeen tämä palauttaa uskon sanaan "reilusti humaloitu". Katkeroa on saatu 127ebua, eli n. viisinkertaisesti Tuiskuun verrattuna.. Tämäkin pullo on taannoisen systembolaget vierailun jäljiltä. Kaivetaanpa muistiinpanot esiin ja puretaan ajatukset paperilta bittimuotoon.

Ulkoisesti Mohawk Extra IPA on tumman oranssin/vaalean kuparin väristä olutta. Vaahto on oikein mainio, ei ihan uskomattoman pitkäikäinen, mutta ansaitsee ok-leiman itselleen.
Tuoksusta huomaa että humalaa piisaa. Sitrusmaisia piirteitä, hieman pistelevää mäntyisyyttä ja greippiä. Jännästi mukana on myös hieman mausteisia sävyjä ja aavistus ananasta. Silti näillä ebuilla voisi kuvitella tuoksun olevan voimakkaampikin. 
Extra IPA:n maku alkaa hieman makeahkona, aromaattista humalaa riittää: sitruksisia ja mäntyisiä sävyjä löytyy. Taustalla on hennosti eksoottista hedelmää. Jälkimaussa katkeruus näyttää viimein kyntensä. Se on melkoisen suutakuivaavan katkera, vahvan humalainen. Suuhun jää hieman neulasia ja greippiä.
Suutuntuma on suuta supistava, kohtuu täyteläinen, mutta juotavuus on silti hyvällä tasolla. 
Mohawk Extra IPA palauttaa uskon oluen maailmaan. Se on melko tyylipuhdas tupla-ipa, joskin mallas jää hieman taka-alalle, eikä aromi ole ihan niin voimakas, kuin voisi kuvitella. Laadukas euro-tupla ipa, joka toimii minulla. En suosittele aloittelijoille. Joskin jollain perverssillä tasolla olisi hauska nähdä jonkun "Tosivahva Karhu on äijien olutta-miehen" testaavan tätä ilman ennakkovaroitusta. 
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 15-> Yhteensä: 39/50
 

1 kommentti: