Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Olutarvioissa: Ayinger FrühlingsbierOluen speksit:

Mikä:  Ayinger Frühlingsbier, Saksalainen Zwickel/Kellerbier
Mistä: Alko
Hinta: 3,29€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 5,5%, katkero: 22ebu. Väri: 6,8ebc
Nippelitietoa: Ayinger on pienehkö Baijerilaispanimo, jossa olutta on pantu v. 1878. Ayinger on siitä kiintoisa panimo, että sen tuotteista ei ole tullut vielä yhtään huonoa vastaan. Lisäksi oluita tulee yllättävän paljon Alkon ja olutravintoloiden hyllyille, kuten: Bräu-Weisse, Ur-Weisse, Winterbock ja Altbairisch Dunkel.


Pitkästä aikaa blogitekstiä taas, eli kiireinen viikko takana. Kevät tulee ja Alkon pääsiäisoluet ovat jo pitkälti hyllyssä. Tänä vuonna monopoli tarjoaa seuraavat:
Sinebrychoff Suklainen
Budels Lentebok
Cuvée des Trolls
Sinebrychoff Suklainen
Budels Lentebok
Cuvée des Trolls
Ayinger Frühlingsbier
St Feuillien Cuvée de Pâques
Oerbaek Påskebryg
Schneider Weisse Meine Hopfenweisse
Kirsch Bier

Lista ei ei Hopfenweissea lukuunottamatta tarjoa mitään hirveän kiintoisaa harrastajan ahtaasta näkökulmasta katsoen. Erikoista on ettei Stallhagenin Påskea ja Laitilan Mämmiä listalla ole, joskaan en koe menettäneeni mitään silläsaralla. St. Feuillien ja Oerbaek olivat listalla myös viime keväänä. Tänään vuorossa siis Ayinger Frühlingsbier. Kyseessä on Ayingerin zwickel/kellerbier, eli kansanomaisesti kellariolut. Olut on suodattamaton, eli hiivaa on seassa, jolloin olut on hivenen sameahko. Toisaalta suodatus syö osan makua, joten parempi näin. Eli eräänlainen lagermaailman real ale. Pakko muuten mainita että tämän oluen etiketti on harvinaisen hauska..

Ayinger Frühlingsbier on vaalean kullankeltainen olut, melko kirkas, jos hiivat jättää pulloon. Vaahto muodostuu nopeasti, mutta hajoaa melko pian lasin reunoille.
Tuoksussa on selvää viljaista maltaisuutta, aavistus kukkaketoa ja hiven hedelmää ja ruohoa. Melko puhdas esitys jälleen, joskaan ei mitään elämää suurempaa.
Maultaan "kevätolut" on viljainen, hieman voita. Ruohoisuutta löytyy ja aavistus kukkaista humalaa. Jälkimaku on melko neutraali, aavistus humalaa, ei muuta.
Suutuntuma on kohtuullisen kevyt, hieman liukkaan öljyinen ja helposti juotava.
Kyllä tämä  Frühlingsbier on taas taattua Ayingeria. Perusvarmaa osaamista tässä oluttyylissä. Ikäänkuin suodattamaton Helles ja siinä ihan pätevä, oluena muuten ei jaksa innostaa. Puhdas ja helppo olut, menee ruokajuomana mainiosti. Kokeilin kaverina saksalaista olutmakkaraa ja taustalla vähän oktoberfest humppaa ja siihen olut on omiaan. Terassikamaa.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 6, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 5, Suutuntuma(1-5): 2, Yleisvaikutelma(1-20): 13-> Yhteensä: 29/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti