Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kuubalainen kaksintaistelu: Cubanero Fuerte vs. Palma Cristal


Viking Linen Caribian viikkojen aikana sattui tax-freessä olemaan kyseiset oluet ja olihan se testattava onko kummastakaan mihinkään ja kumpi tuotteista on parempi, kuubalaisen oluen el commandante.
Molempien oluiden takana on sama Cerveceria Bucanero SA yritys. Huomattavaa, että Cubanero Fuerte on täysin sama olut kuin "alkuperäinen" Bucanero Fuerte, etikettiä myöten.

Maistelu tilaisuus kävi perinteiseen ja mielestämme tyyliin sopivaan tapaan hytissä ja tietysti muovimukeista. Tilanteen teki vieläpä autenttisemmaksi se, että hytissä oli melkoisen lämmin neljän hengen viettäessä tässä kopissamme iltaa, valitettavasti hellepaita kypärineen jäi kotiin. Tilannetta pelastamiseksi laitoimme hieman ska:ta soimaan.

Cubanero (Bucanero) Fuerte on 5,4% vaalean meripihkan värinen lager hentoisella vaahdolla. Tuoksu on olematon, hyvin hennon maltainen ja sokerinen, hieman maissia. Maultaan nihkeästi maltaisuutta, hieman tummaa sokeria, katkeroa ei juuri lainkaan. Suutuntuma on vetinen, neutraali ja tylsä, todella helposti juotavissa.
Ylipäätään Cubanero on todella neutraali ja melko hajuton&mauton tapaus, eduksi raatimme katsoo ettei oluessa ollut virhemakuja.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 3, Ulkonäkö(1-5): 2, Maku(1-10): 3, Suutuntuma(1-5): 1, Yleisvaikutelma(1-20): 7-> Yhteensä: 16/50
Vuorossa Palma Cristal, joka on puolestaan 4,9% kullankeltainen vaalea lager hennolla vaahdolla. Tuoksussa hyppää eteen annos nokian kumitehdasta, hieman skunkkimaista hajua ja alta se sama hento maltaisuus. Maussa on häivähdys kumisaapasta, sekä hentoa maltaisuutta ja sokeria. Jälkimaussa häivähdys katkeroa. Suutuntumaltaan tämäkin on vetinen, periaatteessa melko neutraali ja helposti juotava. Palma Cristal on loppujen lopuksi melko tylsä lager, ei innosta tämäkään.


Pisteet:
Tuoksu(1-10): 2, Ulkonäkö(1-5): 2, Maku(1-10): 3, Suutuntuma(1-5): 1, Yleisvaikutelma(1-20): 6-> Yhteensä: 14/50

Julistamme siis Cubanero/Bucanero Fuerten voittajaksi, todella niukalla piste-erolla, ilman Palman omituista tuoksua tilanne olisi päättynyt tasan. Kumpikaan testatuista oluista ei innostanut suurempaan filosofointiin ja toimivat varmasti parhaiten kuumassa janoon juotuna, tosin vesikin on olemassa.

Ja loppuun se pakollinen kuva pienestä systembolagetin saaliista:

2 kommenttia:

  1. Mites muuten systemiin voi tehdä tilauksen? Onko niillä jokin webbisivu vai pitääkö yrittää sönkätä puhelimessa? :)

    VastaaPoista
  2. Itse kävin paikanpäällä ostamassa mitä hyllyssä sattui olemaan, jälkeenpäin ajatellen tilaus olis ollu fiksumpi veto.
    Asiakaspalvelun sähköposti on: kundtjanst@systembolaget.se

    Lähtisin varmaan tuolta kyselemään ja liittäisin halutut tuotteet ja tuotenumerot hintoineen viestiin ja kysyisin saako tilattua ja ilmoittaa myymälän josta hakee/koska hakee.

    VastaaPoista