Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 19. helmikuuta 2011

Olutarvioissa: Malmgård Dinkel

Oluen Speksit:

Mikä: Malmgård Dinkel
Mistä:  K-market (maitokaupat)
Hinta: 3,95€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus 4,5%, katkerosta ja väristä ei arvoja
Nippelitietoa: Malmgårdin panimoa voisi kutsua lähes paikallispanimoksi (Teerenpelin ohella), sillä ne ovat lähimmät panimot kotiseudulla. Panimo siirtyi Malmgårdin kartanon tiloihin 2009 Panimoravintola Huvilan tiloista. Dinkelin valmistuksessa on käytetty tavanomaisten maltaiden lisäksi spelttivehnää.

 Pitkästä aikaa Dinkeliä lasissa. Pisti lähikaupassa silmään ja olihan sitä nyt vaihteeksi ostettava, vaikkakin vieressä ollut Harviestoun Bitter&Twisted koitti kävellä ostoskoriin kaveriksi. Täytyy myöntää että itse olen hieman pihalla Malmgårdin nykysuhteesta Huvilaan, sillä tietääkseni Huvilan silloiset panimomestarit siirsivät tuotannon Savonlinnasta Malmgårdiin, mutta tietääkseni Huvilassa on tarkoitus jatkaa/jatketaan oluen panemista uudelleen. Silti osa Malmgårdin webbisivujen tuotteista on nimetty "Huvila nimen alle". (Korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä). No juodaanpas välillä...
Malmgård Dinkel on vaalean kuparinruskea olut. Dinkelissä on ihan mukiinmenevä vaahto, joka häviää reunoille seistyään oluen päällä tovin.
Tuoksussa on miellyttävää kukkean parfyymimaista sfääriä, paljon viljaisuutta ja aavistus toffeeta. Taustalla hieman sitruksista hedelmää.
Maultaan Dinkel on hieman sitruksinen ja hedelmäinen. Aavistus makeaa mallasta ja  toffeeta on myös mukana. Taustalla hentoa pähkinäisyyttä. Maku päättyy kuivahkoon puumaiseen humalointiin, joka kuivattaa hieman suuta. Suutuntuma on keskitäyteläinen, hiilihappoinen ja kohtuu helposti juotava.
Malmgård Dinkel on kyllä maitokauppaolueksi pätevä, ikäänkuin suomalaistettu britti-bitter omalaatuisella vivahteella (speltti?) joka saattaa päätyä koriin taas toistekin. Suosittelen bitterien ystäville ja saunan jälkeiseksi olueksi.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 13-> Yhteensä: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti