Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 31. tammikuuta 2012

Olutarvioissa: Aecht Schlenkerla Eiche Dobbelbock

Oluen speksit:

Mikä:   Aecht Schlenkerla Eiche Dobbelbock, Savuolut, Saksa
Mistä: "Ulkomailta"
Hinta: n. 1,2€-4€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 8%, katkero: 40ebu ja väristä ei arvoa.
Nippelitietoa: Eiche on Schlenkerlan tammitulella savustetuista maltaista panema 8% Dobbelbock. Tavallisesti panimo käyttää pyökkiä savustamisessa. Humalana Hallertau.
Bambergissa on saksalaisittain ruvettu ihan hurjiksi ja vaihdettu perinteinen pyökkipuu maltaiden savustamisessa tammeen. Tyylinä kuitenkin vielä Dobbelbock, joten vielä ei mopo keuli ihan hillittömästi. Bamberg on muutenkin kiintoisa kaupunki. Paikkakunta on asukasluvultaan pienempi kuin vaikkapa nykyinen Kouvola ja osapuin tasoissa Lappeenrannan kanssa. Kaupungissa on kuitenkin vielä yhdeksän panimoa jäljellä.. Näistä tunnetuin on toki Heller-Trumin panimo joka tämänkin Schlenkerlan on pannut. Nyt kysymys kuuluukin: Koska näemme single hop oluiden kaverina single wood sarjan, jossa perusolut olisi sama, mutta maltaat olisi savustettu eri puilla?
Ulkoisesti tämä Eiche on punertavan kuparinruskeaa olutta, vaahto on minimaalinen ja katoaa lasin reunoille lähes samantien.
Tuoksussa on suolaista pekonia, voimakkaasti savuisuutta ja pyöreää makeutta. Hieman hedelmää taustalla. Miellyttävä ja vahva tuoksu.
Maussa karamellinen maltaisuus kohtaa suolaista savukinkkua, pekonia ja pyöreän hedelmäisiä sävyjä. Savuisuus on tukevaa ja moniuloitteista. Silti hämmentävän paljon samankaltaisia sävyjä kuin vaikkapa panimon Märzenissä, oletin tammen tuovan kokonaan erilaisen aromimaailman. Jälkimaussa kuivahkoa puumaisuutta ja hiven ruohoisuutta. Humala ei juurikaan puraise, mutta pitää tämän kohtalaisen tasapainoisena.
Suutuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen, mutta helposti juotava. Pehmeä, liukas ja kohtalaisen hiilihappoinen.
Juu kyllä panimo savuoluet hallitsee, sitä ei liene kiistäminen. Eiche on panimon muihin tuotteisiin verrattuna samanlainen, mutta aavistuksen erilainen. Jää Urbockille jälkeen, mutta mikäpä savuolut ei. Gut, hän sanoi ja hieraisi vaahtoisia viiksiään, oikoi nahkahousujaan ja jätti tiskille reilun tipin.
Pisteet:
Tuoksu: 9/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 16/20, Yhteensä: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti