Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Olutarvioissa: De Molen Bloed, Zweet & Tranen

Oluen speksit:

Mikä:  De Molen Bloed, Zweet & Tranen, Savuolut, Hollanti
Mistä: "Ulkomailta", olutravintolat
Hinta: 2,99€/0,335l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 8,4%, katkero: 29ebu ja väri: 169ebc.
Nippelitietoa: De Molen, eli tuulimylly on pieni hollantilaispanimo (perustettu v.2004). Panimo nauttii melkoista arvostusta harrastajien keskuudessa, esim. Ratebeerin sivuilla Hollannin top 50 oluissa on De Moleneita peräti 42kpl.


Hyvää alkanutta vuotta 2012 arvoisat lukijat.
Vuosi aukeaa tänään De Molenin savuoluella, joka on monelle kuin tipaton tammikuu, eli verta, hikeä ja kyyneleitä (Bloed, Zweet & Tranen).
Kyseessä on käsittääkseni savuisa stout. Maltaina mm. savumallasta ja turvesavumallasta. Humalana Sladek, joka on muistaakseni Saazin kanssa sukua. Pidemmittä puheitta, käydäänpä tämän oluen kimppuun.


Ensimmäiseksi huomaa, että olut vaahtoaa tuhottomasti ja jättää lopulta paksun  kerroksen oluen pinnalle. Muuten olut on syvän mustaa, lähes läpinäkymätöntä nestettä.
Tuoksussa savuisuuden huomaa selvästi. Palvikinkkuinen Bambergin savumallas sekoittuu yllättävän pehmeästi turpeisen savuiseen "viskimaltaaseen". Näiden takaa tulee hieman paahdettua maltaisuutta ja hennosti karamellista makeutta.
Maussa on selvästi myös savuisuutta, mutta ei niin vahvasti kuin tuoksussa. Sen sijaan paahdetun ohran tuoma kuivahko, hieman kahvinen paahteisuus kuivaa suuta. Maltaista makeutta hivenen mukana, samoin häivä lakritsaa. Jälkimaussa hiven alkoholia ja turvetta.
Suutuntuma on lähes kohtalaisen täyteläinen, periaatteessa helpohko ja pehmeä juotavuus, mutta turvesavu ja alkoholi korventavat kivasti kurkkua.
De Molenin tuotteista tämä jää hivenen keskikastiin. Ei huono missään nimessä, eikä ainakaan tylsä, mikä on periaatteessa tämän panimon kohdalla jokseenkin itsestäänselvyys.
Pisteet:
Tuoksu: 8/10, Ulkonäkö: 4/5, Maku: 7/10, Suutuntuma: 4/5, Yleisvaikutelma: 14/20, Yhteensä: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti