Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 6. joulukuuta 2011

Jouluoluet testissä 7 - Schneider Aventinus Weizen-Eisbock

Oluen speksit:

Mikä: Schneider Aventinus Weizen-Eisbock, Eisbock, Saksa
Mistä: Alko
Hinta: 3,98€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 12%, katkero:15ebu ja väri: 52ebc .
Nippelitietoa: Arvioitu aikaisemmin v.2009 versio. "”Jääbock” syntyy, kun olut jäähdytetään pääkäymisen ja varastoinnin välissä nolla-asteiseksi. Vesi jäätyy ennen alkoholia. Pieni osa jääkiteistä poistetaan, minkä jälkeen jäljelle jää tiivistynyt, aiempaa voimakkaampi juoma.". Schneider tunnetaan vehnäoluistaan ja sen tuotteista mm. Aventinus, Mein Kristall ja Meine Hopfenweisse ovat esiintyneet Alkon hyllyillä viimeisen vuoden aikana.

Tuopin Ääressä toivottaa itsekullekin hyvää itsenäisyyspäivää ja käy tänään vanhan tutun AWE:n kimppuun.
Kyseessähän on ylläkuvatulla tavalla tuotettu Eisbock panimon jo erinoimaisesta Aventinus oluesta. Alkoholia riittää ja lämmitävyyskerroin on taattu. Käydäänpä asiaan.

Lasiin valuu syvän ruskeaa, sameaa olutta. Vaahto on kohtalaisen hyvä ja kestävän oloinen.
Tuoksussa on todella vahvasti banaania, nenään leijaillee hedelmäestereitä ja luumuisia sävyjä. Makean siirappista karamellisuutta ja purukumia. Taustalla häilyy hieman ruisleipää ja alkoholia, joten paletti on monipuolinen ja voimakas.
Maussa banaani jyllää tutulla tavalla. Mukana kuivattuja hedelmiä, reilusti luumua ja makean tahmeaa siirappisuutta. Tämän jälkeen kevyen mausteista neilikkaa, hieman pippuria ja lähes mämmimäistä ruisleipäistä maltaisuutta. Jälkimaussa hädin tuskin erottuva humalointi, hieman lakritsaa.
Suutuntuma on melko täyteläinen, paksu ja alkoholi lämmittää taustalla. Juotavuus on vahvuuteen nähden pelottavan helppoa.
Jopa sahtimaisia piirteitä selvästi omaava vahva talvipäivän lämmittäjä jaksaa miellyttää edelleen ja on selvästi kauden parhaimpia jouluoluita. Vuoden 2009 versioon nähden jää yleiskuvana ehkä hieman valmiimpi paketti, joskaan eroja ei juurikaan ole.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 9, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 9, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 16 -> Yhteensä: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti