Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 19. joulukuuta 2011

Jouluoluet testissä 11 - Ayinger Weizen-Bock

Oluen speksit:

Mikä:  Ayinger Weizen-Bock, Weizenbock , Saksa
Mistä: Alko, olutravintolat
Hinta: 3,24€/0,33l
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,1%, katkero: 10ebu ja väri: 16ebc.
Nippelitietoa: Panimosta kertoilin viime keväänä. Kertauksena, kyseessä on "pikkupanimo" lähellä Müncheniä, tuotteet ovat olleet tähän mennessä erittäin laadukkaita tyylissään. Weizenbock on talvikaudelle pantu vahvempi versio weizeneistä. Panimon Winter Bock on myös Alkon jouluolut valikoimassa.

Alle viikko jouluun enään ja blogin jouluolut testi on loppusuoralla. Kaikki eivät tänä vuonna kyytiin ehdi, mutta koitan tuonempana saada pika-arviot lopuista ja nitoa nämä pidemmin maistellut samaan yhteenvetoon.
Ayingeria siis tänään ohjelmassa. Kyseistä vehnäpukkia en olekaan juonut pariin vuoteen, joten uusinta on todella paikallaan. Panimon normi hefeweizen, eli Bräu- Weisse on/oli Alkossa ollessaan yksi suosikeistani, joten panimon weizen-bockinkin muistelisin olevan laadukas. Korkki pois ja olutta lasiin.
Ulkoiselta olemukseltaan kyseessä on sameahkon oranssinkellertävä vehnäolut. Vaahto hajoaa vehnäksi, ehkä turhan nopeasti, mutta muuten ulkonäkö on melko klassinen.
Tuoksussa on, kuten arvata saattaa, reilusti kypsää banaanista hedelmäisyyttä, hieman purukumia ja mainiosti happamahkoa vehnäistä maltaisuutta ja hiven sitrusta tasapainottamassa. Ylipäänsä tasapaino näissä Ayingerin vehnissä on omissa papereissani parhaimmasta päästä. Ei liian banaaninen, muttei myöskään liian vehnäisen happamahko ja sitruksinen.
Maussa keskimakeaa maltaisuutta, hedelmäestereitä ja reilusti banaania. Aavistus mausteisuutta neilikkaa ja korianteria häilyy taustalla. Jälkimaussa leipäisää vehnäisyyttä, hieman happamuutta ja sitrusta.
Suutuntuma on keskitäyteläisen ja kohtalaisen täyteläisen väliä, juotavuus on helppoa, hieman liukkaan öljyistä ja virkistävyys hyvällä tasolla. Alkoholi lähes peitossa.
Ayingerin Weizen-Bock on kyllä mainio ja tasapainoinen olut tyylissään. Jouluolueksi en ihan näitä vehniä osaa mieltää, ehkä AWE poislukien. Jos jotain moitittavaa etsitään on olut hieman särmätön ja yllätyksetön, mutta niin tasavarmaa osaamista, että ei tästä voi olla pitämättä.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 16 -> Yhteensä: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti