Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


maanantai 14. maaliskuuta 2011

Olutarvioissa: Schneider Weisse Aventinus Weizen-Eisbock (2009)Oluen speksit:

Mikä:  Schneider Weisse Aventinus Weizen-Eisbock, Saksalainen "jääpukki" v.2009.
Mistä: Alko
Hinta: Ei muista enään, reilu 4€
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 12%, katkero 15ebu ja väri 52ebc.
Nippelitietoa: Schneiderin panimon tunnetusta Aventinus Weizenbockista tehty Eisbock, eli "jääpukki". Valmistettu osittain pakastamalla Aventinusta ja poistamalla jäätynyttä vettä, jolloin alkoholipitoisuus kasvaa.


Tänään vuosikerta olutta lasissa. Nimittäin vuoden 2009 "AWE". Päiväystähän tähän oli laitettu vuoteen 2014 saakka. Aventinus on ollut aina yksi onnistuneimmista weizenbockeista joten oli aikanaan pakko ostaa muutamia pulloja tätä Eisbock versiota. Vahvuuttahan tässä piisaa 12% kera, joten rungosta ei ole puutetta.
Vuonna 2009 olin arvostellut oluen tuoreeltaan näin:
"Aventinus weizen-eisbock on lähes musta ja tiivisvaahtoinen "vehnäpukki", jonka tuoksussa piisaa banaania kuin kaupan hedelmähyllyllä, olen aistivinani myös hieman makeaa karamellia tuoksussa. Maku on maltainen, banaaninen, jopa hieman mämmimäinen. Mukaan on saatu hieman mausteita ja karamellista siirappia. Maku jää suuhun pitkäksi aikaa. Suutuntuma on melko täyttävä, 12% lämmittää ja tässä oluessa ne on saatu jopa melko hyvin piilotettua. Kaikenkaikkeaan todella todella mainio olut, jota toivoisi saavan vuoden ympäri, eikä vain joulunaikaan."
 Pisteet silloin:
Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 9, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 17-> Yhteensä: 42/50


Lähes pari vuotta pullossa muuttaa hieman tätäkin olutta. Väriltään edelleen lähes mustaa, vaahtoa syntyy, mutta nyt se hajoaa melko nopeasti. Tuoksussa on edelleen banaania ja kuivattua hedelmää, mutta nyt tuoksua dominoi rukiinen, hieman siirappinen yskänlääkemäisyys, hieman sisupastillia ja kotikaljaisuutta. Kombinaatio on kyllä erikoinen, mutta silti yllättävän hyvän makuinen. Maku on hieman taittunut, ei ihan niin paksua mämmiä kuin aikaisemmin. Jonkinlaista poltettua sokeria, banaania ja ruisleipää on maussa. Suutuntuma on edelleen täyteläinen, hiilihappoisuus on matalampi, mutta alkoholi lämmittää kurkkua. Silti kohtuullisen helposti juotavissa.
AWE on edelleen juomakelpoista, samaa ei varmaan voisi sanoa kovin monesta muusta parivuotiaasta vehnästä. Täytyy kyllä todeta että toden. parhaimillaan n. puolivuotiaana. Juovot joilla näitä on vielä kellareissa, voin todeta että hätää ei ole vielä käsillä, mutta pikkuhiljaa kannattaa alkaa tyhjentämään. En usko että ainakaan paranee enään.
 Pisteet nyt:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 15-> Yhteensä: 37/50


 
 Short English summary, powered by Eisbock, so it could look like being translated through Google translator ..

 2 years old Aventinus Weizen Eisbock is quite different now than then. It's still dark beer, but the foam dissolves quickly. There's bananas and dryed fruit on the nose, but also rye bready, cough syryp and liquorice. Kind of strange combo, but not that bad. Flavor is still like easter pudding with burned sugar, bananas and ryebread. Mouthfeel is heavy, carbonation is pretty low, alcohol gives some warm notes. AWE is still drinkable beer, but maybe could be better younger. Points now: 37/50 (fresh 42/50)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti