Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Olutarvioissa: Walking The Plank IPA


Oluen Speksit:

Mikä: Kouvostoliiton Walking The Plank IPA
Mistä: Kotoa, viimeinen pullo.
Hinta: n. 1€/0,5l (raaka-aineet laskettuna osapuin)
Lukuja: Alkoholipitoisuus 5,9%, katkero 65ibu, väri 23ebc
Nippelitietoa: Loppu keväällä tehty kevyt kesä IPA. Raaka-aineina mm. Cascade, Amarillo, Magnum ja kuusenkerkkä.

Korkkasin puolivahingossa viimeisen toukokuussa valmistetun Walking the plank erän pullon, joka löytyi joulun tiennoilla vanhempieni kellarista. Omin röyhkeästi kyseisen pullon, sillä muut pullot oli juotu ja lahjoitettu aikaa sitten. Erikoiseksi tämän satsin tekee se, että käytin IPA:ssa myös kuusenkerkkää keiton lopussa tuomassa pikanttia havuisuutta. Tuoreena aromi jäi taka-alalle sitruksen ja ananaksen dominoidessa. Tämän pullon kohdalla on käynyt toisinpäin. Ajan kuluessa humaloiden aromit ovat haalistuneet ja kerkkä on paremmin esillä etenkin maussa.
No ulkoisestihan tämä on hieman sameahkon oranssia olutta kestävällä ja tiiviillä vaahdolla.
Tuoksussa on vielä trooppistaa hedelmää jäljellä, hieman karamellia, sekä sitrusta. Edellä mainittu kuusenkerkkä on tuoksussa hieman taka-alalla, mutta selvempi kuin kesällä.
Maultaan olut on nyt melko havuisen "kerkkäistä", samaa havuisen hapanta makua kuin tuoreissa  kuusen kerkissä. Kesällä tämä maku oli aluksi kokonaan peitossa Amarillo&Cascade kombinaation vallatessa makuaistin lähes tyystin. Nyt humalien flavori on vain hellästi taustalla, sitrusta, ruohoa ja mangoa. Maltaisuutta on aivan vähän. Jälkimaku on katkeran humalainen, kerkkä tuo oman kontrastin jälkimakuun pienellä suuta supistavalla happamuudella.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, kohtuu helposti juotava ja matala hiilihappoinen. Mallasrunkoa voisi kasvattaa jos saman erän panee toiste, mutta kesällä tämä oli todella passeli saunajuoma mökillä.
Walking the plank on/oli mielipiteitä jakanut olut, jota lagerkansa, kuten vanhempani, kammosivat katkeruutta  muiden ylistäessä aromikasta humalointia. No nyt on tämäkin juotu ja seuraava IPA erä odottaa huomista kuivahumalointia (15g kutakin seuraavaa: Columbus, Centtenial, Chinook, Amarillo). Samalla brown ale erässä vesilukko pulputtaa antoisasti.
Ei pisteitä, sillä en omia tuotoksiani pisteytä, apukokkeina toimineet herrat T&T voivat omat kommenttinsa lisätä jos jotain olennaista jäi mainitsematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti