Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 21. tammikuuta 2011

Olutarvioissa: Hoplite Gingery Ale


 Oluen Speksit:

Mikä: Kouvostoliiton Hoplite Gingery-Ale
Mistä: Kotoa
Hinta: n. 0,5€/0,5l (raaka-aineet laskettuna osapuin)
Lukuja: Alkoholipitoisuus 5,1%, katkero 31ibu, väri 28ebc
Nippelitietoa: Pienikokoinen jämäerä, maustettu inkiväärin juurella, pomeranssilla ja korianterilla.Pata lämpiää ja uusi ja toivon mukaan parempi brown ale erä porisee kattilassa. Samalla korkkasin yhden "Hopliitin", eli omatekoisen inkiväärillä maustetun alen, joka lienee tyyliltään lähimpänä amber alea mausteilla, eli aromatisoitu olut. Omien tuotosten arviointi on aina hankalinta, mutta tästä tuli pitkälti kaavaillun mukainen minisatsi jämätavarasta. Kuva muuten valehtelee hieman, olut ei ole aivan noin tummaa kuin kuva antaa ymmärtää.
Väriltään olut on syvän oranssinrusehtava, vaahto on miellyttävän kestävä (20min seissyt, lasi puolillaan ja siinä pysyy).
Tuoksussa on hieman pullokohtaisia eroja, tässä inkiväärin huomaa selvästi, mutta se ei dominoi tuoksua. Taustalla hieman mausteita ja amarillon tuomaa sitrusmaisuutta ja trooppista hedelmää.
Maku oluessa on inkiväärisen mausteinen. Inkivääri pääsee hieman puraisemaan kunnes vajoaa nieluun jättäen suuhun hetkeksi lämmittävän tunteen. Pomeranssi ja korianteri maistuvat aavistuksen taustalla. Jälkimaussa humala saa otetta ja amarillon huomaa selvästi.
Suutuntuma on hieman vetinen, helposti juotava ja aavistuksen kuivahko. Käyttämäni hiiva söi oluen liian kuivaksi, joten suutuntuma kärsii. Hiilihapotus on matalahko.
Ylipäänsä ihan kelpo janojuoma tästä tuli, vaikkakin hiiva söi oluen turhan kuivaksi. Inkiväärin ystäville, kuten itselleni tämä maistuu, muista en tiedä. Erittäin rajallinen saatavuus tekee tästä todennäköisesti muutamassa sadassa vuodessa Westvletternin tapaisen kulttioluen, jolle on "pakko" antaa yli 40 pistettä, sitä odottellessa, cheers.
Ei pisteitä, sillä en omia tuotoksiani pisteytä. Pisteet päivitetään jahka koemaistaja ja apukokki saa fillarinsa kasaan =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti