Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 13. tammikuuta 2011

Olutarvioissa: Nokian Keisari Luomu

Oluen Speksit:

Mikä: Nokian Keisari Luomu, kotimaisen pienpanimon suodattamaton luomu pilsner.
Mistä: Prisma Kouvola (maitokaupat)
Hinta: 2,39€/0,5l
Lukuja: Alkoholipitoisuus 4,5%, katkero 32ibu, väristä ei arvoa.
Nippelitietoa: Nokian panimo on perustettu jo 1991, mutta nykyisen nimensä se sai vasta 2004. Aikaisemmin panimo tunnettiin nimellä PUP (pirkanmaan uusi panimo). Luomu on nimensä mukaisesti Luomumaltaasta ja humalasta pantu pils ja vielä suodattamaton sellainen.


Nokian luomu rantautui viimein tänne olut nevadan jään keskelle. Odotukset ovat hivenen ylhäällä, sillä panimon Elowehnä nosti viime vuoden puolella putiikin osakkeita omilla papereillani. Toisekseen suodattamaton pils on jokseenkin harvinainen näky näillä nurkilla. Ja kolmannekseen, diggaan siitä ettei Nokialla ole vielä lyöty näille pienpanimo tuotteille överihintoja, joten näitä tulee ostettua selvästi useammin, kuin vaikkapa VASP:n, Laitilan Kievari sarjan, tai Malmgårdin tuotteita. Vielä kun saisi tuohon 2,4€-2,7€/0,5l hintaluokkaan rapeasti humaloidun pale/amber alen, tai edes kotimaisen bitterin..
No mennäänpä arvioon ennenkuin olut väljähtyy.
Nokian Luomu on ulkoisesti sameahkoa tumman keltaista olutta, niukahkola vaahdolla.
Tuoksussa on jyväistä maltaisuutta, sekä sitruksisen ruohoista, hieman kukkaisaa humalaa.
Mausta tulee kesä ja nurmikko mieleen, ruohoisuutta on. Kyllä tässä hieman viljainen mallaskin maistuu, mutta taustalla on pienoinen aavistus vihannesta. Jälkimaussa hieman katkeroa ja kuivuutta.
Suutuntuma on keskitäyteläinen ja hiilihappoinen. Juotavuus on helppoa, katkeroa olisi omaan makuuni voinut olla enemmänkin, kunnon puraisu puuttuu.
Loppu yhteenvedon paikka. Nokian Luomu on kyllä hintaisekseen ihan pätevähkö pils, luomusta toki pientä plussaa. Ei aivan yllä Elowehnän tasolle, mutta vaikeahan näitä olisi verrata, toinen hefeweizen ja toinen pils, no weizen on enemmän omaan makuuni ja luulen ostavani sitä hieman useammin. Molempia voin kyllä suositella etenkin harrastusta aloitteleville. Kitokset Nokialle, toivottavasti tulevaisuus pitää sisällään uusia aluevaltauksia, mielellään pintahiiva puolelta..
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 6, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 6, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 13-> Yhteensä: 31/50 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti