Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


lauantai 15. tammikuuta 2011

Olutarvioissa: Brooklyn Lager

Oluen Speksit:

Mikä: Brooklyn Lager, amerikkalainen (periaatteessa) wieniläistyylinen lager.
Mistä: Alko (poistotuote)
Hinta: 2,49€/0,355l
Lukuja: Alkoholipitoisuus 5,2%, katkero 33ibu, väri 26ebc
Nippelitietoa: Brooklyn Lager on Brooklynin "pien"panimon eniten myyvä tuote. Brooklynin panimo puolestaan on perustettu v.1987

Brooklyn lager on poistumassa Alkon valikoimista. Sääli sinänsä, sillä kyseessä on mainio lager. Toisaalta eipä tätä ole tullut pahemmin sitten kesän jälkeen ostettua, joten oma panokseni tuotteen hyllyssä pysymiseen on ollut minimaalinen. Suosittelen kaikkia "mäyräkoira ihmisiä" tutustumaan ja hakemaan viimeiset pullot hyllystä. Ravintoloissakin tätä on myös nähty.
Itse arviointiin siis. Ulkoisesti Brooklyn lager on vaalean meripihkaista ja lageriksi hyvävaahtoista olutta.
Tuoksussa ainakin Cascade humalan huomaa selvästi (muut ovat Hallertau ja Vanguard). Siinä on sitruksista otetta, mäntyisyyttä ja kukkaisuutta. Taustalla hieman maltaisuutta ja karamellisuutta. Tuoksu tässä oluessa miellyttää, hyvä balanssi ja sopivaa voimakkuutta runkoon nähden.
Tovin tuoksuteltuani pakko ottaa huikkaa. Maussa on paljon samoja piirteitä kuin panimon kevyessä American Alessa (maitokaupat). Se on kevyen sitruksinen, hieman kukkaisa. Leipäistä maltaisuutta löytyy myös. Taustalla hieman karamellia ja pähkinää. Harmi ettei maku ole aivan niin raikas, kuin tuoksu. Jälkimaussa humala saa hieman yrttimäistä otetta, mutta kunnon puraisu puuttuu.
Suutuntuma on keskitäyteläinen, hieman hiilihappoinen ja helpohkosti juotava.
Loppujen lopuksi Brooklyn Lager on kyllä pätevä vaaleahkoksi lageriksi, "amber lager". Ei tämä kyllä perinteiseen käsitykseen wieniläistyylisestä pääse (mielestäni siihen liikaa humalaa), mutta parempi näin, kuin niukasti humalaa. Suosittelen eritoten aloittelijoille, sekä täydellistä saunaolutta metsästäville. Menee kivasti myös grilliruuan kaverina ja on ehdottomasti kesäinen olut, no maistui tämä nytkin.
Pisteet:
Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 14-> Yhteensä: 35/50 

3 kommenttia:

  1. Tätä on tullut juotua aivan liian harvoin. Pitänee tsekata, josko voisi vielä tehdä epätoivoisen korjausliikkeen ja noutaa muutaman ennen kuin on loppu.

    VastaaPoista
  2. Tuoreena ehdottoman juotavaa, vanhempana ei niinkään..

    VastaaPoista
  3. BBE jul2011 oli tämä yksilö. Tuoksu oli kyllä kohdallaan, maussa ei ihan samaa raikkautta mutta ihan mainio olut silti.

    VastaaPoista