Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 3. joulukuuta 2015

Olutarvioissa: Suomenlinnan Old Greig


Alkon jouluolut kavalkaadin läpi käyminen jatkuu.
Tänään vietetään hyvinkin brittiläishenkistä iltaa, vaikkei fish&chips osastoa näy paikalla. Ensimmäisenä lasiin kaatuu Suomenlinnan Old Greig.
Tyylinä Old Ale. Old Alea on joskus kuvattu Ale-puolen Doppelbockiksi. Kuvaus on tavallaan osuva, sillä paljon yhtäläisyyksiähän näillä tyyleillä on. Jos se olisi paahteisempi, voisi sitä kutsua vaikkapa porteriksi. Suomenlinna on mielestäni yleensä onnistunut näissä brittiläishenkisissä vedoissa mainiosti, joten rohkenen kuvitella tämänkin olevan silkkaa pässin, vai vuohen? lihaa panimolle ainakin tyylinä. Tämän tyylin henkilökohtaiseen kärkeen mahtuvat itselläni ainakin: Kuhnhennin 4D ja Harviestounin Ola Dubhit. Vertailupohja on siis murhaavaa, mutta katsotaan tarvitseeko suomilaseja nostaa päähän tänä iltana vai miten käy.
Old Greig saapuu 0,5l pullossa, jonka hinta valtion monopolissa on 5,63€. Muina spekseinä kerrottakoon, että olut on 7%, n. 24ebua katkeroa ja n. 95ebc väriä.
Joten.. Old Greig, korkki pois ja lasiin poistu.


Syvää colanruskeaa olutta, joka jättää päälleen ohuen pitsisen renkaan lakikseen.
Kaadettaessa tuoksusta irtoaa kuivattua hedelmää ja karamellia. Joka lasiin asettuessaan muuttuu hämäävän metalliseksi, joka taas lämmettyään alkaa paljastamaan todellista otettaan. Maltaisuutta riittää. Tarjoillen hennosti toffeisuutta kuivatun hedelmän kera. Alkoholi puskee hennosti lävitse. Harmittavan mieto ja sävytön tuoksu. No maistetaanpa..
Tukeva maltaisuus yhdistyy maussa tiukasti hentoon paahteisuuteen, joka tuo tässä kohtaa balanssia makuun. Keveää hedelmäisyyttä ja karkkia. Loppua kohden jään miettimään meneekö paahteisuus jopa vähän tuhkaiseksi. Mikä tuntuu oudolta tällaisessa tuotteessa. Kuitenkin miellyttävä lakritsatoffeisuus lopussa miellyttää.
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen Old Ale. Hiilihappoja on ja juotavuus on toki kohdillaan, mutta se moniulotteisuus mikä näkyy monissa tyylin parhaissa loistaa tässä poissaoloaan. Kenties mallasvalinnat eivät komppaa tällä kertaa.
Jokatapauksessa Old Greig ei ole huono olut. Se on.. aaahh..vähän tylsä olut. Veikkaan osuvan paremmin satunnaiskokeilijoiden suuhun, kuin omaani.
Pisteet: Tuoksu(1-10): 7, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 7, Suutuntuma(1-5): 3, Yleisvaikutelma(1-20): 13-> Yhteensä: 33/50p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti