Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Olutarvioissa: Hoppin' Frog B.O.R.I.S The Crusher


 
 Hyvää päivää arvoisat lukijat. Huomenna bloggaajaa siirtyy vapaammille maille kohti Kööpenhaminan hipsterfestareita, eli Copenhagen Beer Celebrationia. Sitä ennenkin maistuu tietysti laadukas, timantin luja olut..

Hoppin' Frog on yksi niistä elämää suuremmista panimoista. Panimo, jolta en ole koskaan juonut yhtään huonoa, keskinkertaista, tai oikeastaan edes ”perus hyvää” tuotetta. Kaikki maistamani tuotteet ovat olleet täyttä timanttia. Tämä on siinä mielessä hämmentävää, että kyseessä ei ole edes kovin vanha panimo. Hoppin Frog nimittäin avattiin ”vasta” 2006 Ohion Akronin kaupunkiin. Panimon maine syntyi oikeastaan juuri käsissä olevan pullon avulla. BORIS (Bodacious Oatmeal Russian Imperial Stout) the Crusher oli legenda syntyessään. Olut joka voitti lähes kaikki mahdolliset palkinnot alkaen Great American Beer Festivalin kultamitalista (tuplasti) päättyen hiljakseen RateBeerin top 20 panimot listalle.
Jos tämän kaiken ajatellaan osuneen yhdelle panimolle näin lyhyessä ajassa, voidaan todeta että Akronissa tehdään asioita vähintäänkin oikein. Asiassa toki tulee huomioida, että panimon omistajlla Fred Karmilla on ”erikoisoluiden” (ääh, inhoan sanaa, mutta kuvatkoon nyt) valmistuksesta kokemusta jo vuodesta 1994 ja Yhdysvalloissa nyt vain on suuremmat markkinat tällaisille tuotteille.
Jos osa Yhdysvaltain huippupanimoista on näennäisesti avoimia reseptiikkansa suhteen samaa ei voi sanoa Hoppin' Frogista. Boriksenkaan spekseistä panimo ei juuri hiisku mitään. 9,4% alkoholia ja 60ibua katkeruutta.
Klassisen ärsyttävään tapaan tämäkin saapuu 0,65l pullossa, vaikkakin 0,355l pullo olisi soveliaampi, kun jakoseuraakaan ei ole, vaikka kuinka kiikaroin. Kenties naapuri syöksyy paikalle kun sihautan korkin?


Lasiin alkaa valua paksua öljyistä ja musteen mustaa olutta. Niukka ruskea vaahto, joka katoaa harmittavan nopeasti. Toki yleinen ilmiö näin paksuissa ja vahvoissa.
Tuoksu.. Huumaa. Tiukka yhdistelmä espressoista kahvipapuisuutta, sellaista hedelmäistä. Tummaa suklaata riittää. Hieno annos kuivattua hedelmäisyyttä vierteisen makeuden kera. Tässä käy jopa häivähdys vaniljapapua. Jännästi mielleyhtymä menee enemmän Englannin suuntaan, kuin Yhdysvaltoihin.
Maussa kauran alkaa jo havaitsemaan. Todella tukevaa. Kuivaa 80% tummaa suklaata sekoittuu paahteiseen kahvisuuteen, kahvipapuihin ja kuivattuun hedelmäisyyteen. Vähäisesti lakritsaa. Pihkaisuus ja paahteisuus putsaavat lopussa makupalettia kaikesta paksuudesta. Todella miellyttävää.
Suutuntuma on todella täyteläinen, paksu, lähes pureksittavaa nektaria. Alkoholi on kohtalaisesti taustalla, hiilihappoja on matalasti.
Hoppin' Frog tekee sen taas.. Tinkimätöntä laatua, tasapainoa ja suuria tuotteita. ”Joko se loppui”.
 Pisteet:
Tuoksu: 9/10, Ulkonäkö: 3/5, Maku: 8/10, Suutuntuma: 5/5, Yleisvaikutelma: 17/20, Yhteensä: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti