Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kesäkauden avaus:Olvi IPAKesäkauden avaaminen on pyhä rituaali. Se tulee suorittaa ensimmäisenä vapaana kevätpäivänä. Heti kun linnut livertävät kilpaa rivitalon pensaissa, anoen pullan muruja evääkseen. Täällä terveystalebanit, kaupungin viisaat ja muut suuriruhtinaat ovat kieltäneet pienten iloisten ystävieni ruokkimisen. Minun vastaukseni tähän on Gandhimainen kansalaistottelemattomuus, joten saattaa olla että tähteet päiväkahvin nisuista katoavat parempiin nokkiin.
Lisäksi tähän tarvitaan ensimmäinen +10c kuulas päivä heti kun lumet ovat takapihalta sulaneet.
Varustukseen kuuluu tietysti ruosteinen pallogrilli, ei oma, vaan kaupungin. Vesipiippu, mieluiten n. 80Cm korkea egyptiläinen Khalil. Pesä täyteen viime kesänä haalittua, osittain makunsa menettänyttä tupakkaa, läppäri ja bisseä. 

Soittolistalle valitsen aina ajankohtaista, yhteiskunnalle naljailevaa musiikkia. Tänään Ultra Bra kertoo:" Ei kerta kaikkiaan tehdä mitään mitä keskustapuolue haluaa".
Yhdessä tämä kombinaatio saa paheksuvia katseita naapuruston perussuomalaisilta, jotka kulkevat kehdosta hautaan, työn, kodin, uskonnon ja isänmaan kautta läpät silmillään omassa mustavalkoisessa maailmassaan. Minun maailmani on kaunis, täynnä värejä, sävyjä ja linnunlaulua.
Kesä alkaa. Saan tanssia ja pogota yömyöhään kasteisella nurmikolla, katsella tähtiä, elää, rakastaa, ottaa rommipullosta huikkaa ja laulaa rakkaudesta, hyvyydestä ja tämän yhteisen planeettamme puolesta.
Palaan tripiltä tähän hetkeen. Sytytysneste juoksee pitkin hiiliä, vesipiippu on latingissa ja olut. Olut on kylmää, vaahtoavaa, enkä löydä sakkaa kieleni alta.
Olvin tuore IPA pysäytti ja aiheutti ilmestyessään suurta hämmennystä. ”Mitä v..a täällä tapahtuu” Nipistäkää minua. Miten Harkkojen, Halkojen ja Reinojen jälkeen voi tulla tällaista. Spekulaatio oli suurta, ihmetys suurempaa. Humalakattaus kuullosti syntisen hyvältä. Mosaic, Comet, Galaxy, Saphir, voisiko edes Olvi mokata tällä kombolla?


Nyt se vaahtoaa kauniisti, jälleen, edessäni.
Tuoksussa keveää hedelmäisyyttä, maltaisuutta ja kivasti käpyisän pellettistä humalaa. Sitrusta, vähän tropiikkia.
Maku alkaa.. hitto vie, käpyä ja pellettiä, kyllä juuri tästä pidän. Pihkaa, hyvin keveää maltaisuutta. Greippiä, vähän hedelmäisyyttä. Oikeastaan aika hyvin kohdallaan. Sopivat katkerot runkoon nähden.
Suutuntumaltaan keskitäyteläinen, helpohko juoda, pirteä.
Olvi.. Mitä sieltä tuleekaan? Kyllä nyt on pyyhitty pöytää Haloilla ja Reinoilla. Aivan upea aluevaltaus, joka luo uskoa tulevaan, mutta siltikin... nipistäkää minua, en usko tätä. Tai jos tämä oli unta, niin älkää herättäkö, vaan pitäkää toisistanne huolta, minä kyllä pidän tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti