Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Hornbeer Caribbean Rumstout - Shanghaijattuna ja entrattuna. Kaapattu ja omittu.


 Seuraava teksti on peräisin Jaskan Kaljat Blogista. Allekirjoittanut muutti tekstin näyttämään...omaltaan. Miksi? Miksei? Merisrosmo oluet, vaativat täyslaidallisen toimenpiteitä, joten blogini lähestyi kauppalaivan tavoin tätä Joensuun kuunaria. Nostin kuitenkin viime hetkellä Jolly Rogerin salkoon.. (olut on itselleni tuttu) Have Fun. Lukekaa originaali ensin: http://jaskankaljat.blogspot.fi/2014/11/hornbeer-caribbean-rumstout.html


Iltaa.
Sisäinen Hemingwayni kaipaa ajoittaista rommi annostaan ja tämän upean kompleksisen sokerijuoman, kuin myös oluen suurena rakastajana ja Casanovana havaitsin puutteen.. Hornbeerin, tuon suuri sarvisen tanskalaisen Caribbean Rumstout oli juomatta, nauttimatta ja päihtymättä. Karibia. Rommia, merirosvoja, ruudinkäryä ja letkeää musiikkia. Meinikiä, banaanivaltioita, veroparatiiseja ja aarrearkkuja. Alati polttava aurinko, loputtomat biitsit ja ikuinen Perjantai. 
http://jaskankaljat.blogspot.fi/2014/11/hornbeer-caribbean-rumstout.html
Crusoen lailla käyn haasteita päin ja tämä olut on tammitynnyrissä kypsytetty ja rommin kanssa rakasteltu 11 prossainen Imperial Stout, joka on synkkä kuin tropiikin yö kuunpimennyksen aikaan, tai jotakin yhtä runollista. I'm ready. Prepare the cannons, load your muskets and please..Someone bring my hammock and cookie-the-cockatoo!

Olut kaatuu lasiin reilulla myrskyisen meren vaahdolla, jota vain Atlantin valtameri tuottaa. Ulkonäkö hivelee silmiä. Ikään kuin olisin juuri kaivanut esiin arkullisen kultaisia dubloneja. Kenties kapteeni Cook hautasi aarteensa tähän pulloon? Yksinkertaisesti kaunista. Tavalla, jota vain trooppinen yö voi olla.. latinolla tavalla. Herkästi keinuttaen suurta peräsintään kohti seuraavaa tyrskyä.
Ensimmäisellä, neitsyt, nuuhkaisulla selviää, ettei tuo rommin käyttö ole mitään paskan jauhantaa, vaan rommi tulee esille vahvasti, se kutsuu minua seireenin laulullaan ja haluaa tulla juoduksi. Vahvaa kuubalaista kahvia ja paahteisuutta ui rommin vanavedessä sekä tuoksussa, että myös maussa. Alussa tuntuu, että nyt ollaan huikean hemaisevan seksikkään pörr.. oluen äärellä, mutta lopulta otamme huikea –sanan pois ja mennään tuolla hemaisevan seksikkäällä.
Makeutta löytyy, kuten vain pitkään kypsyneessä karibialaistisleessä on, jos ei muuten niin lisättynä. Mausteita on yhden tykkien ulottumattomissa lipuvan maustelastin verran. Humalointi on omalla tavallaan voimakasta, mutta alkoholi tulee esille vielä voimakkaammin. Päihdyttävää.
Valitettavasti peräsin ei ole niin pehmeä mitä olisin toivonut, silti ruori tottelee edelleen.
Etiketissä väitetään lujasti, että tämä säilyy mainiosti kellarissa useita vuosia. Vaan kellä lie malttia pitää tämä juovottava aarre yksin, pimeässä kellarissa? Se vaatii vähintään koko laivaston seurakseen ja silti jää tunne, että pitäisikö yksi shanghaijata lisää?
Valitettavasti tarjoileva kapakka ei ole auki holhousvaltiossa niin pitkään. Otin toki kloroformin ja patukan mukaan, mutta ovella oleva herrasmies katselee toimiani liian tarkasti. Hiki valuu otsaa pitkin ja mietin kuka minut on narauttanut tässä maakrapujen kuppilassa? Häivyn valojen välähtäessä salaa takaovesta ja lähden etsimään uutta hölmöä laivastooni, tai sitten nukkumaan. Seuraava taverna osuu polulleni. Päätän kerrankin kulkea sen ohitse. Viisitoista askelta myöhemmin hämmästelen tätä suoritusta ja päätän kääntyä ympäri. Rommin kutsun välttäminen avoimista ovista ansaitsee palkkinokseni..lasillisen hyvää Angostura 1824 rommia. Yömyssy pitkään kaamokseen lämmittää mieltä ja ravitsee tätä runkoa. Lopputuloksena olut oli hieno, mutta ei aivan kotisatamaan päässyt. Sekin ansaitsee lasillisen hyvää rommia.
http://jaskankaljat.blogspot.fi/2014/11/hornbeer-caribbean-rumstout.html

Panimo: Hornbeer

Maa: Tanska

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 11,0 %

Kantavierre: 24,1 %

Katkerot: 74,0 EBU

Väri: 270,0 EBC

Mistä: 60’s Palaver (Joensuu)

Kannattaako: Synkkien olut kokemusten ja trooppisten rommien ystäville yön toiseksi viimeiseksi myssyksi. Viimeiseksi, jos saat tämän rommilasin kera ja upotat sen ensimmäisellä laukauksella kajuuttaan.

Pisteet:
Täydet dublonit Perjantailta.

Muiden arvioita:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti