Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 14. marraskuuta 2014

Alkon Jouluoluet '14: Gouden Carolus Christmas - KellaristaHyvää iltaa ja vuoden pimeintä aikaa.
Taivaalta tulee räntää, mieli on maassa ja haluat jonnekin kauas pois, valoa kohti.
Onneksi hieman valoa mieleen ja lämmittävyyttä..kieleen? tarjoaa Alkon jokavuotinen jouluolut kattaus. Se on kuin morsiuspuku, jotakin uutta, jotakin vanhaa ja jotakin lainattua. Tai sitten vaan tyyristä.
Tänään käymme tämän valikoiman kimppuun. Tavallaan. Koska Gouden Caroluksen loistavaa Christmas olutta oli jo viime talvena tarjolla päätin kaivaa kellaristani,  eli vaatekaapista, pullon. Ostin tietysti valtion liikkeestä, tax paid kassissa tätä lisää. Parim Enne päiväystä on vielä vuoteen 2016 joten kohtalaisen huoleti saa tätä kaiketi kypsyttää? Ja koska juuri tulleen tiedon mukaan kyseisenä vuotena voidaan seuraavia pusseja jakaa enemmänkin jaan nyt ensimmäisen kanssanne:
 Kyllä! Valtio nostaa nyt jo jäätävää alkoholiveron määrää kaikesta huolimatta. "Sir, You're going to kill the whole industry with that nuke".
Asiaan. Het Ankerin jouluolutta on pantu v. 2002 lähtien. Se on yhdistelmä kolmea eri humalalajiketta ja kuutta eri maustetta. 10,5% Alkoholia, 11 ebua katkeroita ja 80ebc väriä. Hinta luonnollisesti pompsahtanut viime vuotisesta (vähän alle 4€) nykyiseen 4,47 /0,33l / 13,24 €/l. 
Asiaan. Vuoden vanha yksilö, pakko korkata, sormia ja avaajaa syyhyttää. Voiko olla vielä parempaa kuin vuosi sitten? Jos mausteisuus ei lyö ylitse ja tämä on ikääntynyt tämän vahvuisten Chimayn Bluen ja Rochefort kympin tapaan, niin elämme kohta hekuman hetkiä ja ratsastamme kuohuaallolla huipulle?

Ulkoisesti syvän ruskeaa olutta varsin kauniilla ja kestävällä, jopa pitsisellä vaahdolla.
Tuoksutellessa tuttu aniksinen lakritsaisuus tulee heti esiin. Nyt makeampana ja monipuolisempana. Mausteisuutta on selvästi, mutta maltaine makeus ja tumma karamellinen siirappisuus ovat mukavasti takana. Anista on nyt aivan upeasti takana tuoden tuoksuun jopa hieman raikkaan loppusäväyksen.
Maussa on hyvin makeaa, jopa siirappista maltaisuutta ja karamellia. Kevyesti kuivattua hedelmää, joka yhtyy mausteisuuteen upeasti. Anis lyö jälleen kättä ja tuo lakritsaisuutta tähän. Loppuliuku on silkkinen, pitkä ja makeahko.
Suutuntumaltaan GCC on kohtalaisen täyteläinen. 10,5% tuo tietysti lämmittävyyttä, mutta siihen nähden tämä on todella pehmeää ja pelottavan helppoa juoda.
Gouden Carolus Christmas on kenties aavistuksen paremmassa kunnossa vuoden vanhana yksilönä. Upea, pehmeä ja kerrankin, tai edelleen, nappisuoritus mausteiden kanssa. Yksi vuoden hienoimpia jouluoluita.
Pisteet: Tuoksu(1-10): 9, Ulkonäkö(1-5): 4, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 16-> Yhteensä: 41/50p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti