Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


torstai 14. elokuuta 2014

Olutarvioissa: Dark Horse Tres Blueberry Stout

 
Oluen speksit:
Mikä: Dark Horse Tres Blueberry Stout, Stout, USA
Mistä: "Ulkomailta"
Hinta: Ei muistikuvia
Lukuja: Alkoholipitoisuus: 7,5%, katkerosta ja väristä ei arvoja.
Nippelitietoa: Dark Horse on Michiganissa majaansa pitävä panimoravintola, joka valittiin RateBeerissä sijalle 29 kategoriassa "maailman parhaat panimot" vuonna 2013.


Syksykö sieltä meinaa hiljakseen hivuttautua luoksemme? Säät viilenevät ( taivaan kiitos), sadonkorjuu ja pian alkava ruska koituvat jokavuotiseksi kohtaloksemme. Nyt voikin etäisesti aasin sillan kautta korkata teemaan sopivan oluen. Dark Horsen Tres Blueberry stout on siis 7,5% Stout mustikoilla. Ajatus on oikeastaan parempi, kuin saattaa äkkiä kuvitella. Minä nimittäin aloin välittömästi haaveilla mustikkasuklaan makuisesta oluesta..
Tämä olut kuuluu panimolla ns. "Holiday Seasonal Stouts" sarjaan. Sinänsä hassu etiketti, joskaan ei aivan yllä panimon kärkitasolle. Esim. tämä Perkulator Coffee Doppelbock on melko hulvaton.
 Mustikoita on toki käytetty muissakin oluissa. Jotkut muistavat varmaan takavuosien Diamond Mustikka oluen ja toiset ovat päässeet maistelemaan vaikkapa Cantillonin Blåbaer Lambicia. Mutta mennäänpä asiaan, sillä palan halusta maistaa..


Olut valuu hiljakseen lasiin. Vaahtoaa niukanlaisesti, mutta lopulta saan, kuvaa varten, kelvon lakin lasiini. Vaahto hajoaa myöhemmin reunoille.
Tuoksus huumaa. Mustikoita yhdistyy tummaan suklaaseen. Todella miellyttävän marjainen ja aavistuksen makeahko profiililtaan. Mukaan on ympätty myös kahvista paahteisuutta ja aavistus lakritsaa.
Maussa mustikat jäävät jo paahteen alle. Kevyesti toffeista makeutta, jonka reiluhko paahtomaltaisuus peittää tovissa. Mehevän hilloista marjaisuutta, tummaa suklaata ja hieman jopa savuista paahdetta. Ei aivan tuhkakuppia sentään. Jälkimaussa on keveä häivähdys suolaista lakritsaa ja puuta. Monipuolinen, melko hyvässä balanssissa oleva stout.
Suutuntumaltaan kohtalaisen täyteläinen olut on kohtalainen myös juotavuudeltaan. Hiilihapot ovat matalalla ja alkoholi piilossa.
Tres Blueberry on ennen muuta pihkuran hyvän tuoksuinen olut reilulla annoksella paahdetta. Omaan suuhuni varsin toimiva yhdistelmä, jonka luulisin pelittävän paitsi suklaakakun ja mustikkapiirakan kaverina, mutta myös marjahyytelö voisi mennä paahteen leikatessa makeutta ja marjaisuuden tukiessa toisiaan.
  Pisteet: Tuoksu(1-10): 8, Ulkonäkö(1-5): 3, Maku(1-10): 8, Suutuntuma(1-5): 4, Yleisvaikutelma(1-20): 14-> Yhteensä: 37/50p.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti